top of page

2010 ja vanhemmat


_________________________________________________________________3.10.2010

2010 KarsintatuloksetKarsintasarjan lopputulokset_________________________________________________________________17.8.2010

Tietoa kauden 2011 karsintasarjastaKauden 2011 edustusjoukkueiden ensimmäinen karsintakilpailu purjehdittiin Raumalla. Kilpailun tulokset tästä.

_________________________________________________________________11.8.2010
Vuoden 2010 SM-kilpailujen tulokset

Avoimet SM-kilpailut - lopputulokset

Kadettikilpailun lopputulokset_________________________________________________________________

 

6.8.2010

EM-Kisaraportti, lue tästä_________________________________________________________________6.8.2010

Tunnelmia SM-kisoistaESF:n isännöimät vuoden 2010 avoimet SM-kisat liikkeelle miedoissa tuulissa.


Kisojen ensimmäinen lähtö perjantaina 6. elokuuta oli aikataulun mukaisesti klo 11:00. Aurinkoinen sää helli, mutta tuulet olivat heikot. 122 optimistikisaajan fleet lähti Suvisaariston Kytön selälle rakennetulle trapetzoidi-radalle.


Ylämerkille luovivat ensimmäisinä kolme saksalaista ja yksi venäläinen purjehtija. Parhaana suomalaisena yläpoijulle ehti Astrid Still, FIN-881, perässään Tom Wendt, FIN-822. Kuuden kärki oli tuossa vaiheessa niin tasainen, että ylämerkille syntyi jopa ruuhkaa. Maaliin tultaessa venäläinen Aleksandr Moskvichev, RUS-41, oli vetäissyt jo 100 m kaulan seuraavina tulleisiin saksalaisiin. Ensimmäisen lähdön parhaana suomalaisena maaliin saapui FIN-878, Felix Malm.


Toisen lähdön alkua odoteltiin pitkään. Lämpötila nousi kuluneen kesän tuttuihin hellelukemiin, mutta tuuli pysytteli edelleen heikkona. Kahden AP-lipun, kahden mustan lipun ja yhden yleisen takaisinkutsun jälkeen toinen lähtö onnistui kello 13:36. Tasainen rintama valkoisia purjeita aloitti matkansa. Ensimmäisenä yläpoijulle nousi Eetu Kotiranta , FIN-742. Edelleen heikoissa tuulissa, ensimmäisenä maaliin saapui saksalainen Frederick Eichhorst, GER-1263. Parhaana suomalaisena Eetu Kotiranta oli lähdön neljäs.


Muutama minuutti ennen kello 16:00 kilpailulautakunta nosti siinä vaiheessa kaikkien odottamat N- ja A -liput. Junioreiden riemunkiljahdusten saattamana käännettiin keulat kohti Amiraalisatamaa.

 

Seuraavalle kisapäivälle jäätiin odottamaan lämmintä elokuista hellesäätä. Optarijoukkoon liittyivät lauantaina myös omassa kadettiluokassaan Pentalan saaren edustalla kisaavat purjehtijat.
 

Optimistijollien SM-kisojen toinen kisapäivä haastavan vähätuulisissa olosuhteissa
 

Aikainen herätys oli saanut kilpailijat ESF:n Amiraalisataman rantaan jo kello 8:00. Aamuaurinkoinen sää taittui pilviseksi, mutta lämpimäksi. Kytön selälle rakennettu rata oli hieman ensimmäistä kisapäivää lyhyempi.
 

Ensimmäisen startin oli määrä olla kello 10:00. Sopivan tuulen saapumista saatiin odottaa aina kello 12:45 asti. Parinkymmenen kumiveneen ympäröidessä ylämerkkiä ensimmäisenä slööriosuudelle pääsi Marvin Frisch, GER-12632) ja parhaana suomalaisena Lauri Iivarinen, FIN-689. Marvin Frisch piti johtonsa loppuun asti, mutta parhaaksi suomalaiseksi nousi neljännellä sijallaan HSK:n Anton Store, FIN-855.
 

Edellisenä päivänä tuomarit olivat kiinnittäneet huomionsa kilpailussa esiintyneeseen runsaaseen vispaamiseen. Toisen päivän huomiot kiinnittyivät veneen kulkusuunnassa tapahtuneisiin purjehtijan kehon nopeisiin ja äkillisesti pysähtyviin liikkeisiin eteenpäin (sääntö 42.2 c).
Päivän toinen lähtö keskeytettiin tuulen tyyntyessä juuri kun kärki oli jo ehtinyt outerloopin myötäosuudelle. Uusintalähtöä piti odotella aina kello 17:00 saakka. Kisakuntoa ylläpidettiin ja liiallista lämpöä suitsittiin pulahtelemalla mukavan lämpimään veteen.Hieman yli viisi iltapäivällä saatiin päivän toinen lähtö liikkeelle mustan lipun saattelemana. Jaksamista vaatinut päivä päättyi yli 8 tunnin vesillä olon jälkeen. Maaliviivan ylittäneet käänsivät automaattisesti kurssinsa rantaan huomisia startteja odotellen.

 

Kolmas SM-kisapäivä jatkoi tutuksi tullutta vähätuulista linjaa
 

Koko kilpailun tasaisen hyvin purjehtinut Tuusulan Purjehtijoiden Tom Wendt, FIN-822, otti SM-kultaa Kytö-selän kevyissä tuulissa. Tom oli päivän ainoaksi jääneessä lähdössä kolmas. SM-hopea meni HSS:n Anton Storelle, FIN-855, ja pronssi ESF:n Astrid Stillille, FIN-881.
Nuorempien, alle 13-vuotiaiden sarjan Suomen mestariksi purjehti NJK:n Alexander Grönblom,FIN-355, hopealle EPS:n Martin Mikkola, FIN-403, ja pronssille BS:n Jacob von Koskull, FIN-400.


Viimeisen kilpailupäivän yhdestä upeimmasta suorituksesta vastasi Espoon Pursiseuran Oskari Lehti, FIN-825. Oskarin kertoman mukaan hän huomasi ensimmäisellä kryssillä tuulen shiftaavan, jolloin hän teki vastakäännöksen, joka vei hänet ensimmäisenä ylämerkille. Pieni poijunkosketus ja rangaistuskäännös ei vienyt häneltä reilun 30 metrin etumatkaa. Seuraavalla kryssiosuudella Oskari oli edelleen johdossa, perässään kolme saksalaista purjehtijaa. Oskari valitsi oikean laidan kohti alamerkkiä, kun taas saksalaiset lähtivät peräkanaa vasenta laitaa. Maalialueella odoteltiin jännittyneenä, miten Oskari saa pidettyä kanssakilpailijansa takanaan. Viimeiseltä alapoijulta hän lähti johdossa kohti maalilinjaa ja otti ansaitun lähtövoiton.


Heikot tuulet tekivät kilpailusta haasteelliset ei ainoastaan junioreille, jotka odottelivat lähtöjä paahtavassa helteessä, mutta myös kisajärjestäjille. Siitä huolimatta ESF:n järjesti upeat SM-kilpailut, jotka saivat arvoisensa palkintojenjakotilaisuuden Pavenin rantakalliolla. Satapäinen osallistuja- ja huoltojoukko seurasi voittajien palkitsemista. Kotimatkalle lähdettiin komeasti tummuneessa illassa, ukkosmyrskyn jo pyyhkiessä Espoon ja Helsingin seutuja.

_________________________________________________________________20.7.2010

JNoM 2010 -purjehtijoiden tarinoitaTästä pääset seuraamaan JNoM-joukkueen tarinoita kilpailuista!


23.7.2010 - Joukkuepurjehduspäivä - historiallinen hopea!!!

 

Poikien raportti:
Päivästä ei odotettu mitään. Treenattu ei oltu keritty tarpeeksi. Tanska oli kova pala purtavaksi. Aamupäivän purjehdukset meni hyvin (lue: voitimme kaikki alkusarjan purjehdukset). Taktikka oli pysyä rauhallisena ja se piti hyvin. Päivällä keksimme joukkueelle nimen - Rami Rale.
Ruotsalaiset tuli takki auki kisaan ja eivät olleet mitään kauhean kevyitä. "Rakastan purjehtijoita koko sydämestäni", sanoi Rene. Suomalaisia ei olekkaan nähty finaalissa kahdeksaan vuoteen - Hopeaa tuli!!!


Tyttöjen ajatuksia:

 

Lähdimme jännitteyneenä vesille kymmeneltä. Vesillä oli paljon kannustusta jotka huusivat äänensä käheiksi. Kaikki eivät kuitenkaan olleet Suomalaisia :(

Suurin lippu oli Tanskalaisilla. Purjehdus ei mennyt niin hyvin, mutta kaikila, oli hauskaa. Tytöt iloitsivat poikien puolesta! Viimeinene startti Suomalaisten ja Tanskalaisten poiken välillä  oli hyvin jännittävä ja tiukka. Vasta maaliviivalla selvisi voittaja ... Onnittelut Tanskalle!

t. The Girls
 

22.7.2010 - Suomalaiset purjehtijapallerot
 

Pienet Suomalaiset purjehtijapallerot tulivat innoissaan rantaan. Yhdeksältä oltiin valmiina vesille.
Vesille lähtiessä ei tuullut yhtään ja matka oli turhauttavan pitkä. Näytti siltä, että päivästä tulisi vispauskisa. Innokkaat Suomalaiset harjoittelivat ja kovaa vauhtia ennen starttia.
"Apina kiipesi tankoon" vitosen sijaan ensimmäisessä lähdössä. Vähän odottelun jälkeen saimme lähdön ajettua viiden metrin tuulessa. Tuuli tyyntyi (liiankin paljon) ennen toista lähtöä. Toisessa lähdössä shiftasi vasemmalle ja kaikki Suomalaiset olivat väärässä laidassa!
Kolmas lähtö - siitä ei puhuta! Valmentajat valittivat alisuorittamisesta (älä katso tuloksia), mutta syy oli tuulen, sillä se oli puolueelinen - ruotsalaisille :o)

 

t. Erikan pallerot XD
 

21.7.2010 - Ensimmäinen kilpapäivä ja kisojen avajaiset
 

Aamu oli ruuhkaisempi kisa-aamu. Vesillelähtö onnistui hyvin ja lähtö tuli ajallaan. Ruotsalaiset olivat kovia kilpailijoita - jätte bra! Kukaan suomalainen ei lähtenyt kesken kisan pois. Tuuli laski vaikka oli odotettu sen nousevan. Starttien välissä oli tiukka aikataulu joten välillä tuli kiire.
Suomalaisten veneilytavat on tosi huonot, monet moottoriveneet ajoi radan läpi!
Aalto oli yllättävän isoja tuuleen nähden. Radan oikeassa laidassa oli ristiaallokkoa. Rantaan tulo onnistui ilman ruuhkia. Purjehdus ei mennyt niin hyvin kun oli kuviteltu - huomeiseksi toivotaan sumalaisten menestyvän paremmin.

 

Hyvin pörpöttää - Renen oppipojat

20.7.2010:

 

Aamulla tultiin saareen yhdeksäksi. Osa tuli liian ajoissa. aamulla vietiin purjeet mittaukseen ja siellä oli tosi pitkä jono. odottaminen oli tosi ärsyttävää ja kaikki eri kielet meinasi sekoittaa pään. mittauksen jälkeen mentiin rikaamaan jollat ja tsekattiin ne. Ja sitten venattiin ja chillattiin. Suomalaisten teltalla Matilda piti ison palaverin missä oli vanhemmatkin mukana. Palaverissa Matilda puhui ja muut kuunteli, paitsi pari jotka katsoivat tosin paria matoa, mitkä meni ohi. Palaverin jälkeen vaihdettiin kamat ja koottiin työkalupakki ja taas chillailtiin. Syönnin jälkeen oli ryhmäpalaveri ja sitten mentiinkin jo vesille. Vesillä hengattiin, kaatuiltiin ja hörpittiin. Tuuli oli 13m/s. Lähtöjä tuli pitkän odotuksen jälkeen. Osa meistä lähti alamerkiltä rantaa.n
Rannassa rikattiin veneet pois ja vaihdettiin vaatteet. Loppupalaverin jälkeen kirjoitettiin blogia. Päivä oli kiva (ja kohta saadaan edustusvaatteet)!

 

terveisin Matildan magee ryhmä
 

xD <3_________________________________________________________________21.3.2010
2010 Karsintatulokset

 

Karsintasarjan lopputulokset_________________________________________________________________9.10.2009

Joukkuepurjehduksen SM

Joukkuepurjehduksen SM 2009 purjehdittiin EPS:lla Espoon Nuottaniemessä. Voittajaksi selvityi tiukan finaalitaistelun jälkeen ESF:n 1. joukkue.

Optimistijollaluokan joukkuepurjehduksen Suomen mestaruuskilpailut purjehdittiin kauniissa ja kuulaassa syyssäässä viikonloppuna 10. – 11.10. Espoon Nuottaniemessä. Järjestävänä seurana toimi Espoon Pursiseura EPS.

Kilpailun osallistujamäärä rajoitettiin 12 nelihenkiseen joukkueeseen, joissa jokaisessa sai olla lisäksi vielä yksi varapurjehtija. Kilparata oli EPS:n aallonmurtajan ulkopuolella ja yleisö pystyi seuraamaan kaikkia lähtöjä rannasta. Kaiken kaikkiaan lauantaina ja sunnuntain aikana ajettiin 49 optimistijollalähtöä!

Voittajaksi selviytyi tiukan finaalitaistelun jälkeen ESF:n 1. joukkue. Joukkueessa purjehtivat Julia Toroi, Monika Mikkola, Astrid Still sekä Saara Tukiainen. ESF:n joukkue puolusti näin menestyksekkäästi edellisvuoden mestaruuttaan.

Toiseksi tuli järjestävän seuran EPS:n 1.joukkue. Joukkueessa purjehtivat Felix Malm, Nuutti Pyysiäinen, Oskari Lehti, Robin Willgren sekä Oskari Muhonen.

Kolmanneksi selviytyi nuori EPS:n 2.joukkue, joka nappasi kaikkien suureksi yllätykseksi näin pronssia. Joukkueessa purjehtivat Oscar van Heerden, Emilia Winqvist, Martin Mikkola, Jemina Järvilehto sekä Elmeri Huikko.

Tulospalvelu_________________________________________________________________

27.7.2009
Ranking-sarjan pistelasku

Ranking-purjehdusten pistelasku tapahtuu Purjehduksen Kilpailusääntöjen liitteen A mukaisesti.
 

Purjehtija saa yksittäisen kilpailun sijoituksen pisteinä ja heikoimman purjehduksen tulos poistetaan pistemäärää laskettaessa. Ranking-kilpailuja oli vuonna 2009 yhteensä kuusi, joista viisi parasta laskettiin rankingin lopputuloksiin ja pienimmän pistemäärän saanut purjehtija voitti.

Tasapisteissä paremmuuden ratkaisee yksittäisen kilpailun sijoitus; se, jolla on parempi sijoitus yksittäisessä kilpailussa, on edellä. Mukaan otetaan silloin myös tarvittaessa kuudes ja/tai seitsemäs kilpailu.


 

_________________________________________________________________29.5.2009

Karsinnat

Karsintasäännöt


Kansainvälisiin arvokilpailuihin tähtäävien kilpailijoiden on hyvä selvittää etukäteen matkoihin liittyviä aikatauluja ja kustannuksia. Karsintojen jälkeen tulisi mieluiten heti ilmoittaa aikeistaan, koska aikataulut ovat tiukkoja. Mahdollisesti vapautuva paikka tarjotaan karsintajärjestyksessä seuraavalle.

1. Karsinta MM-, EM- ja PM-kilpailuihin 2008
Suomen edustusjoukkueet valitaan vuoden kolmen karsintakilpailun perusteella. Kilpailut purjehditaan lyhytratakilpailuina, joissa pyritään purjehtimaan 6 lähtöä.


2. Karsintojen pistelaskenta
Karsintapisteet lasketaan sijaluvuin. Jokaisen lähdön sija on yhtä kuin pistemäärä. Karsintalähtöjä on enintään 18.
Sijalukuja voi laskea pois määrän, joka on sama kuin eniten loppuunvietyjä lähtöjä sisältäneen karsintakilpailun loppuunvietyjen lähtöjen lukumäärä. Karsintojen pistelaskennassa saa jättää pois enintään yhden DNE:n. DNS, DNF, OCS, BFD, DSQ ja RAF antavat sijaluvuksi kyseisen kilpailun osanottajamäärän +1. DNC, silloin kun purjehtija on osallistunut kyseisessä kilpailussa vähintään yhteen lähtöön, antaa sijaluvuksi kyseisen kilpailun osanottajamäärän +1. DNC , silloin kun purjehtija ei ole osallistunut yksittäisen karsintakilpailun yhteenkään lähtöön, antaa sijaluvuksi karsintakilpailuista suurimman osallistujamäärän +1.

 

3.Ikärajoitukset
PM-kilpailujen sääntöjen mukaisesti saavat 2007 kilpailuihin osallistua 1992-1995 syntyneet purjehtijat edellyttäen, että purjehtija on sijoittunut karsintalistalla 50 parhaan joukkoon. EM- ja MM-kilpailuihin ei ole ala ikärajaa, mutta purjehtijan on sijoituttava karsintalistalla 25 parhaan joukkoon.

 

4. Joukkueiden valinta
Joukkueet valitaan karsintajärjestelmän perusteella. Joukkueiden lopulliset kokoonpanot vahvistetaan hallituksen kokouksessa karsintakilpailun jälkeen. MM-joukkueeseen valitaan karsintojen 5 parasta purjehtijaa. EM- joukkueeseen seitsemän seuraavaa purjehtijaa siten, että joukkueessa on vähintään kolme poikaa ja kolme tyttöä. PM-joukkueeseen valitaan seuraavat 20 poikaa ja 20 tyttöä edellyttäen, että he ovat karsintalistalla 50 optimistijollaluokassa jatkaneen purjehtijan joukossa.


Halutessaan purjehtija voi luopua edustuspaikastaan ja siirtyä toiseen alempaan joukkueeseen, jolloin vapautunut paikka tarjotaan seuraavalle karsintalistalla olevalle purjehtijalle jne. Kuitenkin vain yhteen joukkueeseen voi kuulua.

 

Osanotto joukkueeseen tulee vahvistaa lyhyen, erikseen ilmoitettavan ajan sisällä joukkueiden valinnan jälkeen. Joukkueeseen valittujen purjehtijoiden tulee noudattaa hyväksyttyjä edustusjoukkueiden pelisääntöjä. Liiton rahatilanteesta riippuen joukkueiden osallistumista kilpailuihin pyritään tukemaan. Kilpailijoiden tulee varautua maksamaan kilpailumatkojen kustannukset itse. Joukkueeseen kuuluvia velvoitetaan osallistumaan joukkueelle järjestettyyn valmennukseen.

bottom of page