top of page

Kilpailujen hakuprosessi kaudelle 2021

Add some more info about this item...

KILPAILUJEN HAKUPROSESSI KAUDELLE 2021


Optiliiton hallitus on käynnistänyt kilpailukauden 2021 arvokisakarsintasarjan osakilpailujen, rankingsarjan kilpailujen ja kadettisarjan kilpailujen virallisen hakuprosessin.

Haku päättyy maanantaina 30.11.2020. Kadettikilpailuja voi hakea 15.12.2020 asti. SOLin tavoitteena on julkaista arvokisakarsinnan ja rankingsarjan kilpailukalenteri 15.12.2020 mennessä.


KARSINTASARJA 2021


Arvokisakarsinta toteutetaan siten, että toukokuussa 2021 purjehditaan kaksi suljettua arvokisakarsintasarjan osakilpailua. Karsintasarjan osakilpailujen yhteenlaskettu tulos muodostaa karsintasarjan tuloksen, jonka perusteella SOL jakaa paikat vuoden 2021 MM, EM ja PM joukkueisiin.

Karsintasarjaan kutsutaan 90 purjehtijaa kauden 2019 rankingsarjan over all -lopputuloksien perusteella. Kadettisarjasta karsintasarjaan kutsutaan top 10 purjehtijat 2020 over all -lopputulosten mukaisesti siten, että rankingsarjan perusteella karsintasarjassa paikan saaneet purjehtijat on poistettu listalta.

Karsintasarjan osakilpailut purjehditaan optien kansainvälisten arvokilpailujen mukaisella IODA radalla ja avovesiolosuhteissa.

 
RANKINGSARJA 2021


Optiliiton tavoitteena on järjestää 2021 viisi - kuusi rankingsarjan kilpailua. Alustavasti kaksi rankingsarjan kilpailua on kesäkuussa ja kolme - neljä elo – syyskuussa 2020.

Yksi loppukauden kilpailuista on 2021 SM-kilpailut, joka on kolmipäivänen kilpailu. Muut rankingsarjan kilpailut ovat pääsääntöisesti kaksipäiväisiä. SOL varaa oikeuden myöntää SM-kilpailujen lisäksi kolmipäiväisiä rankingkilpailuja koulujen kesälomakauden aikana.

Arvokisakarsintasarjan kilpailut, SM-kilpailu ja ranking sarjan kilpailut purjehditaan kansainvälisten arvokilpailujen mukaisella formaatilla ja IODA radalla, jossa yksittäisen lähdön tavoiteaika on vähintään 50 minuuttia. Optiliitto kiinnittää rankingsarjan kilpailuja myöntäessään erityistä huomiota mm. vesialueen soveltuvuuteen täysimittaisen IODA radan rakentamiseksi sekä yksittäisen lähdön tavoiteajan (vähintään 50 min.) saavuttamiseksi.

Optiliitto edellyttää, että rankingsarjan kilpailujen yhteydessä järjestetään kadettikisa, joka purjehditaan erillisellä vastatuuli-myötätuuli radalla.

 

HAKUAIKA
 

Optiliiton hallitus pyytää kaikkia kauden 2021 karsinta-, ranking- tai kadettikisojen järjestämisestä kiinnostuneita seuroja ilmoittamaan virallisesti kiinnostuksensa ja lähettämään kisahakemuksen sähköpostiosoitteiseen suomen.optimistijollaliitto@gmail.com. Pyydämme ystävällisesti lähettämään hakemukset mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään maanantaina 30.11.2020.


Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin. 

 

Optiliiton hallituksen puolesta,


Juha Ruohela               Carolus Reinke
040 564 8708              050 355 4540

Kokouskutsu Syyskokoukseen 2020

Add some more info about this item...

Kokouskutsu syyskokoukseen 11.10.2020

Suomen Optimistijollaliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 11.10.2020 kl.18.00 HSK:lla.

 

Kokouksessa käsiteltävät asiat:

 

1. Kokouksen avaus

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

4. Vahvistetaan tilikauden 2020 jäsenmaksun perusteet, määrät ja kantotapa sekä kantoajankohta

5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio tilikaudelle 2020

6. Valitaan tilikaudelle 2020 hallituksen puheenjohtaja erovuoroisen tilalle

7. Vahvistetaan tilikaudelle 2020 hallituksen jäsenten määrä ja valitaan jäsenet

8. Kokouksen päättäminen

 

Helsingissä 27.9.2020

 

SOL Hallitus

Optigaala 2020 (Siirretty myöhäisempään ajankohtaan)

Add some more info about this item...

 

KUTSU

Tervetuloa vuoden 2020 Optigaalaan

Suomen Optimistijollaliitto toivottaa kaikki jäsenensä lämpimästi tervetulleiksi perinteiseen Optigaalaan perjantaina 2.10.2020 klo 18:00 alkaen HSS:n Liuskasaareen.

Juhlapaikkana on Liuskasaaren HSS Paviljong. Vallitsevasta pandemiasta johtuen gaalassa noudatetaan erityistä varovaisuutta, ja ohjelma poikkeaa totutusta. Purjehtijoiden lisäksi tilaisuuteen voi ilmoittautua vain yksi vanhempi, eikä esimerkiksi sisaruksia voida ottaa tilaisuuteen tällä kertaa mukaan lainkaan.
 

Juhlan tarkoituksena on palkita kauden 2020 ansioituneita optimistijollapurjehtijoita. Tilaisuudessa on tarjolla hyvää ruokaa ja musiikkia, mutta perinteistä arvontaa emme tällä kertaa järjestä.

Tilaisuudessa purjehtijat istuvat määrätyissä pöydissä, omien seurakavereidensa kanssa. Suosituksena on, että muuten kuin ruokaillessa käytettäisiin suojamaskia.

Osallistuminen on Optimistijollaliiton jäsenille maksuton, mukana tuleville aikuisille ilta maksaa 30 euroa. Ruokailu maksetaan HSS Paviljongin kassalla (vain pankki/luottokortti käy).

Pyydämme kaikkia osallistujia ilmoittautumaan tapahtumaan etukäteen osoitteeseen suomen.optimistijollaliitto@gmail.com 27.9.2020 mennessä. Ilmoitattehan samalla mahdollisista erikoisruokavalioista.

Optimistijollien Ranking-harjoitusleiri 24.-25.6.2020

Add some more info about this item...

Optimistijollien Ranking-harjoitusleiri 24.-25.6.2020

Tervetuloa Suomen Optimistijollaliiton harjoitusleirille kaikki Ranking-sarjaa kiertävät purjehtijat!

Harjoitusleirille ilmoittaudutaan SOL sähköpostiin: suomen.optimistijollaliitto@gmail.com

Harjoitusleirin on ilmainen, jokainen huolehtii omasta muonituksesta. Ilmoittautumiset 21.6. mennessä. Jos ilmoittautuneita on yli 40, jaetaan purjehtijat kahteen satamaan. Harjoitusleirin tukikohdasta jokainen saa henkilökohtaisen ohjeistuksen maanantaina 22.6.2020.

Leirille ovat lämpimästi tervetulleita kaikkien seurojen optimistivalmentajat, riippumatta siitä, onko omia junioreita mukana leirillä. Kannustamme seuroja lähettämään kaikki nuoret ja kokeneetkin valmentajat verkostoitumaan, sekä kehittämään suomalaista opti- ja kilpapurjehdusta.

Leirin järjestelyistä vastaa Suomen Purjehdus ja Veneily ry ja leirin päävalmentajana toimii SPV:n valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko. Leirin muut valmentajat ovat:

Laura Santala, Lasten ja Nuorten koordinaattori, SPV sekä seurojen omat valmentajat.

Jollat voi tuoda HSK:lle/NJK:lle jo edellisenä iltana.

Harjoitusleirin ohjelma julkaistaan maanantaina 22.6., jolloin tiedämme tarkan osallistujamäärän.

Ohjeita:
Muista ottaa mukaan olosuhteisiin sopivat urheiluasusteet, niin vesille kuin rantaan. Aamupäivällä harjoittelemme vesillä teknisiä ja taktisia ominaisuuksia kiertävissä tehtäväpisteissä, ja iltapäivisin purjehdimme leiriregattaa.


Urheilullisin terveisin,

Vili Kaijansinkko, SPV
SOL
HSK | NJK

Kadettisarja 2020 Ohjeita

Add some more info about this item...

Kadettisarja 2020

Hyvä kadettipurjehtija!

 

Kadettisarja purjehditaan tänäkin vuonna, tosin koronapandemia aiheuttaa muutoksia totuttuihin käytänteisiin. Ikäsarjoja on muutettu aikaisemmasta kolmesta kahteen, lue tarkemmin optari.net > kilpapurjehdus > kadetti.

Vuonna 2020:

Purjehtija

  • Kilpailunjärjestäjälle lähetetään sähköisesti tarvittavat dokumentit.

  • Varmista että veneesi vakuutus on voimassa ja että korvaustaso on riittävä, samoin että kellutustesti on voimassa. Maksa ajoissa Suomen Optimistijollaliiton jäsenmaksu. Suoritettu jäsenmaksu oikeuttaa osallistumaan kisoihin ja tuloksen huomioinnin. Maksaminen onnistuu liiton nettisivuilla: www.optari.net/jasenmaksuTäytä kaavake terveydentilasta: vakuutat olevasi terve ja että olet tutustunut kilpailunjärjestäjän Covid-19-ohjeeseen. Nämä yllämainitut dokumentit tarkistetaan kilpailuun ilmoittauduttaessa.

  • UUTTA! Kaudella 2020 on purjehtijalla mahdollisuus osallistua elämänsä ensimmäiseen kadettikilpailuun ilmaisella Try Out-lisenssillä. Ilmoittaudu Optimistijollaliiton jäsenrekisteriin  normaalisti Optari.net-sivuilla, mutta jäsenmaksua, 40€, ei tarvitse vielä purjehtijan ensimmäiseen kadettikisaan maksaa. Lähetä sähköpostilla tieto Optimistijollaliitolle, suomen.optimistijollaliitto@gmail.com , että aiot hyödyntää Try Out-mahdollisuuden. Muista kuitenkin maksaa jäsenmaksu ennen seuraavaa kilpailua.

  • Ilmoittaudu ajoissa kilpailuihin niin vältyt korotetulta ilmoittautumismaksulta. Tutustu huolellisesti koronaohjeisiin https://spv.fi/teema/suositukset-korona-ajalle/ ja SOL erityisohjeet kilpailujen järjestämiseen 2020 sekä erityisen huolellisesti kilpailunjärjestäjän ohjeisiin.

  • Vuonna 2020 satama-alueelle saavat tulla vain purjehdukseen osallistuvat, vanhemmat siis eivät saa olla lähtösatamassa. Joukkueella voi olla huoltaja mukana auttamassa veneiden rikaamisessa. Huomoi että lähtösatama voi olla muukin kuin kilpailun järjestävän seuran satama. Suositeltavaa on että veneet tuodaan mahdollisuuksien mukaan jo kilpailua edeltävänä päivänä, seuraa kilpailun järjestäjän ohjeita. Kilpailusatamaa ei totutussa mielessä ole – ilmoittautuminen ja ilmoitustaulu ovat sähköiset, palkintojenjako saattaa esim. olla striimattu jne.

  • Missään satamassa eivät pukutilat ole käytössä, ainoastaan wc:t. Jokainen purjehtija huolehtii itse omat ruuat mukaansa.

  • Turvavälit pidetään satama-alueilla ja olet vain oman joukkueesi ja oman valmentajasi seurassa.

  • Huolehdi hyvästä hygieniasta!

Jos tunnet olevasi yhtään kipeä, jäät kotiin! Sama oheistus kuin koulussa.

Purjehduskauden 2020 saatesanat

Add some more info about this item...

Suomen Optimistijollaliitto ry.                                                                                                             Helsingissä 25.5.2020

Optien kisakautta 2020 päästään kesäkuussa aloittamaan poikkeuksellisissa olosuhteissa. Maailmanlaajuisen COVID-19 pandemian vuoksi urheilutapahtumia voidaan Suomessa järjestää vain noudattamalla AVI:n ja SPV:n ohjeistuksen mukaisia erityistoimenpiteitä.

Haluamme Suomen Optimistijollaliiton (SOL) puolesta muistuttaa kaikkia optimistijollapurjehduksen ympärillä toimivia urheilijoita, valmentajia sekä tukihenkilöitä jokaisen vastuusta noudattaa SOLin laatimaa ja kisajärjestäjiä velvoittavaa erityisohjeistusta kilpailujen järjestämiseksi. Ohjeistus löytyy SOLin sivuilta https://www.optari.net/2020. Edelleen haluamme ystävällisesti muistuttaa kaikkia lajin parissa toimivia itse kunkin tehtävistä ja rooleista, vastuista sekä velvollisuuksista. Toistemme tekemistä kunnioittaen ja arvostaen sekä omista velvollisuuksista vastaten teemme alkavasta kaudesta onnistuneen!

Edellytämme purjehtijoiltamme esimerkillistä ja edustavaa käyttäytymistä niin vesillä kuin satamissa. Purjehtijan tulee ymmärtää, että hän edustaa aina paitsi itseään myös lajiaan, seuraansa ja kansainvälisissä tapahtumissa kotimaataan. Hän on myös mallina nuoremmille purjehtijoille; siisti kielenkäyttö ja hyvät, muut huomioonottavat käytöstavat antavat myönteisen esimerkin.

Valmentajien, valmennettavien, kilpailujärjestäjien ja tukihenkilöiden välisen yhteistyön edellytys on molemminpuolinen kohteliaisuus, kunnioitus ja rehellisyys. Urheilijoiden tulee myös kohdata ja kohdella toisiaan ystävällisesti sekä kunnioittavasti. Kiusaamista emme hyväksy missään muodossa.

SOL nimeää jokaiseen alkavan ranking-sarjan kilpailuun edustajan, jonka tehtävänä on avustaa kisaa järjestävää organisaatiota. Kilpailupäällikkö on regatan ajan kilpailun johdossa, ja SOL:n edustaja tarvittaessa hänen ja lautakunnan apuna. SOL korostaa, että kilpailunjärjestäjille tulee taata työrauha kilpailujen läpiviemiseksi. Purjehtijoiden lisäksi tapahtumiin ja kilpailuihin osallistuvilta valmentajilta, vanhemmilta, huoltajilta sekä tukihenkilöitä odotetaan ensiluokkaista käytöstä niin satamissa kuin radalla. SOL:n edustaja ottaa mielellään vastaan rakentavaa palautetta kisan kuluessa ja sen jälkeen. SOLin saama palaute käsitellään SOLin toimesta kilpailun järjestävän organisaation kanssa. SOLin edustajana HSK:n ranking I / karsinta I kilpailussa 5.-7.6.2020 toimii Juha Ruohela ja vastaavasti EPS:n ranking II / karsinta II kilpailussa 13.-14.6.2020 toimii Pekka Bollström.

Osallistumalla Suomen Optimistijollaliiton (SOL) tapahtumiin tai edustusjoukkeisiin sekä purjehtija että purjehtijan huoltaja(t) sitoutuvat noudattamaan SOL:n käytössääntöjä ja hyväksyvät SOL:n oikeuden puuttua sopimattomaan käytökseen. Tarvittaessa SOLin hallitus raportoi epäasiallisesta ja/tai epäurheilijamaisesta käytöksestä SPV:lle.

Menestyksekästä ja mukavaa alkavaa purjehduskautta kaikille toivottaa Suomen Optimistijollaliiton hallitus 2020.                        

 

Aino Sergelius, pj.                Juha Ruohela, vpj.            Pekka Bollström             Tomi Latvala

Tiina Ramula                        Anu Vauhkonen                 Paula Vennola               Nina Voutilainen                       

Karsintasarja julkaistu 2020

Add some more info about this item...

Karsintasaja 2020 on julkaistu ja tarkemmat tiedot löydät Karsintasarja sivulta.

Sivulta löytyy myös linkki karsintasarjaan oikeutetuista purjehtijoista.

SOL erityisohjeet kilpailujen järjestämiseen 2020

Add some more info about this item...

Suomen Optimistijollaliiton erityisohjeet kilpailujen järjestämiseen Suomen Optimistijollaliitto (SOL) on päättänyt käynnistää optimistijollien ranking-kisat kesäkuussa 2020. Covid-19 epidemian vuoksi kisajärjestelyt vaativat AVI:n ja SPV:n ohjeistuksen mukaisesti erityistoimenpiteitä, jos paikalla on yli 50 henkilöä. Toimenpiteiden tavoitteena on viruksen leviämisen estäminen. SOL on laatinut oheisen Covid-19 ohjeistuksen kilpailujärjestäjille ja kisaan osallistujille. Ohjeistus on laadittu laatimishetkellä käytössä olevan parhaan tiedon valossa, ja se on tarkoitettu käytettäväksi kilpailujärjestäjien ja osallistujien omalla vastuulla. SOL pidättää oikeuden muuttaa ohjeistusta, mikäli AVI:n tai SPV:n ohjeistukset muuttuvat. SOL korostaa, että kilpailuihin osallistuminen on jokaisen purjehtijan omalla vastuulla. SOL tai kilpailut järjestävä purjehdusseura eivät ota vastuulleen aineellisesta tai henkilövahinkoa, joka tapahtuu kilpailun yhteydessä, sen aikana tai sen jälkeen. Jokaisella purjehtijalla ja kilpailuihin osallistuvalla veneellä on oltava olemassa oleva vastuuvakuutus. Erityisjärjestelyjä vaativat erityisesti ne tilanteet, joissa normaalisti purjehtijat vanhempineen kokoontuvat samaan paikkaan. SOL velvoittaa kisajärjestäjää huolehtimaan siitä, että tämä estetään jakamalla purjehtijat mahdollisimman pieniin ryhmiin. Tämä voi tapahtua jakamalla purjehtijat eri lähtösatamiin tai eri slipeille siten, että 2 metrin etäisyys toiseen purjehtijaan säilyy koko kokoontumisen ajan, ja porrastamalla vesille lähtijöiden aikataulua. SOL velvoittaa kisajärjestäjän myös huolehtimaan siitä, että ylimääräisten henkilöiden, kuten vanhempien, läsnäolo lähtösatamassa kielletään kokonaan.

Kisajärjestäjän tulee myös estää selkeästi flunssaoireisen purjehtijan osallistuminen kisaan. Tärkeää on välttää kaikkia lähikontakteja rannassa ja vesillä. Kilpailuinjärjestäjän tulee vaatia kaikilta kilpailuun osallistujilta terveydentilaa koskeava kaavake palautetuna viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä. Lähtösatamissa WC:n käyttö on sallittu, mutta niiden yhteydessä tulee huolehtia siitä, että hyvää käsihygieniaa noudatetaan. WC:t pitää varustaa riittävällä määrällä saippuaa, käsipaperia ja käsidesiä.

Purjehtijalle:

 

Noudata kisailmoittautumisessa ja NoR:ssa määriteltyjä ohjeita. - Noudata kisajärjestäjän ohjeita lähtösatamaan / lähtöaikatauluun liittyen. - Noudata kisajärjestäjän ohjeita terveysvakuutuslomakkeen, varusteluettelon sekä vakuutustodistuksen lähettämistä varten. Nämä on lähetettävä kaikki sähköisesti pyydettyyn sähköpostiosoitteeseen pyydettyyn aikatauluun mennessä. - Kisajärjestäjä ilmoittaa, miten sinun tulee ilmoittautua kisapäivän aamuna varsinaiseen kisaan. Totuttua ilmoittautumista paikan päällä kisakansliassa ei järjestetä. Ilmoittautuminen voi tapahtua esimerkiksi niin, että valmentajaa pyydetään ilmoittamaan kisajärjestäjälle kilpailuun osallistuvat purjehtijat. Tämän lisäksi kilpailunjärjestäjä voi vaatia, että purjehtijan tulee rata-alueella purjehtia lähtöaluksen läheisyyteen purjennumeron kirjaamiseksi. Näin toimitaan yleensäkin rankingkilpailuissa. - Sairaana et saa osallistua kilpailuun ollenkaan. Jos sairastut kilpailun aikana, ilmoita siitä valmentajallesi välittömästi.

Turvavene saattaa sinut siihen satamaan, josta olet lähtenyt kisaamaan. Jokaisessa seurassa / satamassa tulee etukäteen sopia, kuka vanhemmista toimii rantavahtina, jos jotain sattuu. Vastuuvanhemman valitseminen tapahtuu jokaisessa seurassa, eikä se ole kisajärjestäjän tehtävä.

 

Muista joka tilanteessa noudattaa turvavälejä rannassa (2 metriä toiseen henkilöön). Vältä lähikontakteja toisiin purjehtijoihin ja aikuisiin. Muista turvavälit myös vesille lähtiessäsi ja takaisin rantaan palatessasi. Rannassa ja vesillä kokoonnutaan vain oman ryhmän kesken.

Pukeutumistilat eivät ole kisa-aikaan käytössä, eli rantaan saapuessasi sinulla tulee olla purjehdusvaatteet päälläsi.

Purjehdusohjeet ovat luettavissa Manage2sailissa normaaliin tapaan. Kipparikoukousta ei järjestetä tai se järjestetään videostriimattuna tai erillisenä ohjeena. -Protestien ilmoittaminen ja käsittely tapahtuvat kilpailujärjestäjän kilpailukutsussa ilmoittamalla tavalla, kuitenkin siten, että protestikäsittelyssä on paikalla vain pakolliset henkilöt ja suojaetäisyydet säilyvät. Kilpailujärjestäjälle:

 

Kilpailujärjestäjä kerää kisailmoittautumiset, terveysvakuutuslomakkeet, varusteluettelot ja vakuutuspaperit sähköisesti ennen kisaa. - Kilpailujärjestäjä laatii ohjeet siihen, miten purjehtijat valmentajineen ohjataan vesille. Tämä voi tapahtua eri seuroista siten, että tullaan suoraan omasta seurasta rata-alueelle tai kilpailunjärjestäjän lähiseuroista, useammalta slipiltä tai aikataulullisesti porrastettuna kuitenkin siten, että 2 metrin turvaväli toiseen purjehtijaan säilyy koko ajan.

 

Kilpailunjärjestäjä viestii muihin satamaseuroihin, että niissä kussakin olisi joku aikuinen rantavahtina mahdollisten sairastumisen varalta.

Kilpailunjärjestäjä huolehtii, että radalla on vähintään kaksi turvavenettä. Lisäksi jokainen katsojavene toimii kisassa turvaveneenä ja on siten velvollinen auttamaan tarvittaessa. Turvaveneiden kuljettajien tulee rekisteröityä etukäteen Manage2Sail-ohjelmassa.

Kilpailunjärjestäjä tiedottaa etukäteen, miten kisa-aamun ilmoittautuminen radalle lähtöön toteutetaan. Tämä voidaan toteuttaa esim. siten, että valmentajat ilmoittavat kilpailujärjestäjälle Whats app-viestillä vesillelähtijät purjenumeroineen. Tämän lisäksi kilpailunjärjestäjää velvoitetaan ohjeistamaan purjehtijoita tulemaan vesialueella lähtöaluksen läheisyyteen, jotta purjehtijoiden purjenumerot saadaan merkattua ylös ennen lähtöjä.

 

Kilpailujärjestäjä huolehtii, että sähköinen ilmoitustaulu toimii ajantasaisesti, tavallista ilmoitustaulua ei käytetä. - Kilpailujärjestäjä tekee kipparikokouksen ohjeet sähköisesti (videona tai kirjallisena ohjeena) ja julkaisee ohjeet sekä Manage2sail-ilmoitustaululla että Optimistijollaliiton tai seuran omalla facebook-sivulla.

 

Tulokset ilmoitetaan mahdollisimman nopeasti sähköisesti virallisiin kanaviin.

Kilpailujärjestäjät noudattavat turvavälejä, ja hyvää käsihygieniaa rannassa ja vesillä, ja välttävät tarpeetonta kokoontumista.

 

Kahvila tai muita ravintolapalveluja ei järjestetä.

 

Palkintojen jako järjestetään niin, että vältetään lähikontaktit ja kokoontuminen. Palkintojen nouto ilman seremonioita, striimattu palkintojenjako turvavälein.

 

Protestien ilmoittaminen ja käsittely tapahtuvat kilpailujärjestäjän kilpailukutsussa ilmoittamalla tavalla, kuitenkin siten, että protestikäsittelyssä ovat paikalla vain pakolliset henkilöt ja suojaetäisyydet säilyvät. Lähtösatamissa:

 

Ennen kisaa kilpailujärjestäjä arvioi, montako seuran ulkopuolista purjehtijaa voidaan ottaa lähtösatamaan siten, että 2 metrin turvaväli toisiin purjehtijoihin nähden pystytään pitämään myös venettä vesille valmisteltaessa ja vesille lähtiessä (huomioidaan, että rannassa on muutakin seuran väkeä kuin optipurjehtijat)

 

Kilpailujärjestäjä huolehtii siitä, että RC-joukoissa on henkilöitä, jotka huolehtivat lähtösatamassa turvallisesta toiminnasta. Myös valmentajat ohjeistetaan tähän.

 

WC-tiloissa tulee olla riittävä määrä käsidesiä, saippuaa, nenäliinoja ja roskasäiliöitä. Pukutilat eivät ole käytössä.

 

Kokoontumisen minimoimiseksi purjehtijoiden vanhemmat tai muut tukijoukot eivät pääse lähtösatamiin ollenkaan. Vesillä kilpailun seuraaminen turvavälejä noudattaen on tukijoukoille sallittua.

 

RC-henkilöstöä voi olla satamassa, jos heillä on nimetty rooli.

 

Satamissa tulee olla joku nimetty vastuuvanhempi valmiudessa auttamaan tarvittaessa rantaan tulevia purjehtijoita. Kilpailujärjestäjä viestii tämän tarpeen kaikille seuroille etukäteen. Valmentajille: -Ilmoita yhteystietosi kilpailujärjestäjälle ennen kisaa Manage2Sailissa määritettyyn sähköpostiosoitteeseen/Whats app -ryhmään.

 

Kilpailuissa käytetään sähköistä ilmoitustaulua. Seuraa kisajärjestäjän ohjeistusta, minne ja miten sinun tulee viestiä tai missä virallinen viestintä hoidetaan (manage2sail, whats app, facebookviestintä). -Saavu kisajärjestäjän määrittämään lähtösatamaan ajoissa. Valvo turvavälien toteutumista (2 m toisiin henkilöihin) rannassa myös silloin kun valmistaudutte vesille lähtöön ja kun palaatte rantaan. Vesille lähtöä ja sieltä paluuta on syytä porrastaa siten, ettei slipille synny ruuhkaa.

 

 Jos purjehtija sairastuu kesken kisan, huolehdi siitä, että hän poistuu paikalta mahdollisimman vähäisellä toisten henkilöiden altistamisella.

 

Rannassa ja vesillä kokoonnutaan vain oman ryhmän kesken, toisten ryhmien purjehtijoita ei oteta esim. ribin viereen taukojen aikana. Vältä lähikontakteja toisten aikuisten kanssa. Lisätietoja: AVI:n tiedote kokoontumisrajoituksiin liittyen löytyy linkistä: http://www.avi.fi/web/avi/tiedotteet-

 

2020/-/asset_publisher/UNKeWEF40g5w/content/kesakuussakokoontumisrajoitus-50-henkea-50-500-hengen-yleisotilaisuudet-mahdollisiaerityisjarjestelyin?redirect=http%3A%2F%2Fwww.avi.fi%2Fweb%2Favi%2Ftiedotteet2020%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_UNKeWEF40g5w%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state% 3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn8%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D2 SPV:n suositukset kilpa- ja harrastetoimintaan 1.6.2020 alkaen löytyy linkistä: https://spv.fi/teema/suositukset-korona-ajalle/

Tiedote. Covid-19 (Korona) epidemian osalta muutoksia kilpailuihin ja leireihin

Add some more info about this item...

Hyvä purjehduksen luokkaliiton edustaja !

Vallitsevan Koronaepidemian vuoksi Suomen valtioneuvosto on rajoittanut julkiset kokoontumiset ja yleisötilaisuudet kymmeneen henkilöön joten suosittelemme kaikkia seuroja ja luokkaliittoja siirtämään kilpailutapahtumat toukokuun lopun jälkeiseen aikaan.

SPV:n linjauksen optimistijollaliitton hallitus on päättänyt perua karsintaleirin ja siirtää kasrsintakisat myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Karsintakisoja ei siis kisata toukokuussa HSK:lla eikä EMK:lla. Tiedotamme aiheesta myöhemmin lisää

Edustusjoukkuevalmennus 2020

Add some more info about this item...

Suomen Optimistijollaliiton edustusjoukkueiden valmennus kaudella 2020

 

SOL haki viime vuonna päävalmentajia MM-, EM- ja PM-joukkueille kahden vuoden sopimuksella. SOLin hallitus valitsi kausille 2019 ja 2020 edustusjoukkuevalmentajiksi Leo Tykkyläisen, Robin Willgrenin sekä Juho Kotirannan.

Juho Kotirannan ollessa estynyt ottamaan paikkaa vastaan kaudella 2020, SOL hallitus on valinnut hänen tilalleen edustusvalmentajarinkiin italialais-argentiinalaisen Santiago Lopezin, 29. Lopez valmentaa Suomen MM-joukkuetta Riva del Gardassa heinäkuussa käytävissä MM-kilpailuissa. Santiago on asunut ja työskennellyt Rivassa yli kymmenen vuotta ja toimii tällä hetkellä HSK:n päävalmentajana.

 

Leo Tykkyläinen on valittu EM-joukkueen valmentajaksi ja Robin Willgren PM-joukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2020.

Optimistijollien EM-kilpailut käydään tänä vuonna suomalaisille tutuilla vesillä Tallinnan Piritassa 22.-29.6. Junioriluokkien Pohjoismaisia mestaruuskilpailuja isännöi Helsingfors Segelklubb, HSK. Kisat käydään 27.7.-1.8.

 

 

SOL hakee kolmea valmentajaa PM-joukkueelle

 

Suomen Optimistijollaliitto hakee päävalmentaja Robin Willgrenin tueksi kolmea valmentajaa PM-joukkueelle kaudelle 2020. Valmentajat osallistuvat PM-joukkueen valmistautumisleirille ennen kisoja (päivät vahvistuvat myöhemmin) sekä PM-kilpailuihin HSK:lla 27.7.-1.8.

 

Kiinnostuneita valmentajia pyydetään lähettämään SOLin hallitukselle osoitetun hakemuksen sähköpostitse osoitteeseen suomen.optimistijollaliitto@gmail.com 28.2.2020 kl 20 mennessä.

 

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee liittää hakijan ansioluettelo, josta käy ilmi

         - valmentajan nimi ja koulutus

         - kokemus optipurjehtijoiden valmentamisesta (kotimaassa ja kansainvälisesti)

         - keskeiset viimeaikaiset saavutukset valmentajana optipurjehduksen parissa

         - henkilökohtaiset tavoitteet valmentajana

 

Lisätietoja valmentajien valintaan liittyen antaa Nina Voutilainen (+358 40 5652705)

 

SOL julkaisee valmentajavalinnat 15.3.2020 mennessä.

 

SUOMEN OPTIMISTIJOLLALIITON HALLITUS

Kilpailukalenteri 2020

Add some more info about this item...

Kilpailu- ja leirikalenteri 2020

Optien kalenteri kaudelle 2020

Optien kisakalenteri vuodelle 2020 on julkaistu! SOL sai kisahakemuksia hyvin, eikä valitettavasti pysty kaikille karsinta/ranking kisoja hakeneille seuroille myöntämään kisoja järjestettäväksi vuonna 2020. SOL kiittää seuroja aktiivisuudesta ja kannustaa kaikkia seuroja hakemaan kisoja järjestettäväksi tulevaisuudessa.

Täydennämme kisakalenteria kadetti- ja haastajasarjan osalta talven 2020 aikana.

 

Karsinta- ja rankingsarjan formaatti

Karsinta- ja rankingsarjan kilpailut purjehditaan kansainvälisten arvokilpailujen mukaisella IODA radalla ja yksittäisen lähdön tavoiteaika on vähintään 50 min. Lisäksi ennen kesän 2020 kansainvälisiä arvokisoja kaikki SOLin rankingtason kilpailut purjehditaan avoimilla rata-alueilla, joiden olosuhteet voivat olla purjehtijan näkökulmasta vaativat.

Karsinta- ja rankingsarjan kilpailujen yhteydessä pyritään järjestämään myös kadettikilpailu erillisellä suojaisella rata-alueella. Näin ollen kaikilla purjehtijoilla on mahdollisuus kilpailla karsinta- ja rankingsarjan kilpailujen yhteydessä purjehtijan oman taitotason mukaisella radalla.

 

Karsintasarja 2020

Vuoden 2020 arvokilpailukarsintoihin kutsutaan 90 purjehtijaa vuoden 2019 rankingsijoitusten perusteella sekä lisäksi kutsutaan vuoden 2019 maksimissaan yhdeksäntoista sellaista kadettisarjan parasta purjehtijaa (10 overall sekä kolme parasta per ikäluokka), jotka eivät pääse rankingsarjan lopputuloksien perusteella karsintaan.

Suomen edustusjoukkueet valitaan kahden karsintakilpailun perusteella. Karsintojen lopputulokset määräytyvät kaikkien lähtöjen yhteispistemäärän perusteella. SOL vahvistaa ennen karsintasarjan alkua lopullisen karsintajärjestelmän kauden 2020 kansainvälisiin arvokilpailuihin.

25.-26.4.2020 Karsintaleiri NJK, Päävalmentaja Vili Kaijansinkko SPV

9-10.5. Karsinta I, HSK

16-17.5. Karsinta II, EMK

 

Rankingsarja 2020

Purjehditaan karsintasarjan lisäksi 6 osakilpailua. Vuonna 2020 karsintasarja on osa ranking sarjaa.

13-14.6. Ranking I, Hanko

7-9.8. Ranking II / SM, ESF

15-16.8. Ranking III, Airisto TPS

29-30.8. Ranking IV, Kuopio

12-13.9. Ranking V, EPS

26-27.9. Ranking VI, TP

***

19-20.9 Joukkue SM HSS

Kadettikilpailut 2020

9-10.5. Kadetti I, HSK

16-17.5. Kadetti II, EMK

6-7.6 DTS Kadetti III HSS

13-14.6. Kadetti IV, Hanko

7-9.8. Kadetti V, ESF

15-16.8. Kadetti VI, Airisto TPS

29-30.8. Kadetti VII, Kuopio

12-13.9. Kadetti VIII, EPS

26-27.9. Kadetti IX, EPS

Kadettikalenteria täydennetään kevään 2020 aikana

Kadettisarjan kilpailujen haku on käynnissä ja haku päättyy 15.3.2020.

Optiliiton hallitus pyytää kaikkia kauden 2020 kadettikisojen

järjestämisestä kiinnostuneita seuroja ilmoittamaan virallisesti kiinnostuksensa ja

lähettämään kisahakemuksen sähköpostiosoitteiseen

suomen.optimistijollaliitto@gmail.com. Pyydämme ystävällisesti lähettämään hakemukset

mahdollisimman nopeasti.

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin. 

 

Optiliiton hallituksen puolesta,

Juha Ruohela     Aino Sergelius

040 564 8708     040 839 7539

Täydennämme kisakalenteria kadetti- ja haastajasarjan osalta talven 2020 aikana.

 

Kansainväliset arvokilpailut 2020

EM 22.-29.6. Tallinna, Eesti

MM 1-11.7 Riva del Garda, Italia

PM 27.7.-1.8.2020 HSK, Helsinki

 

Jokaisen purjehtijan tulee olla Suomen Optimistijollaliiton jäsen (maksu suoritettuna) ENNEN osallistumistaan karsinta-, ranking- tai kadettisarjaan, tai osallistuessaan Suomen Optimistijollaliiton järjestämään tilaisuuteen myös vuonna 2020. Jäseneksi ilmoittautuminen nettisivun linkin kautta.

Please reload

bottom of page