top of page

2013

 

 

 

 

 

 

18.11.2013​

Vuosi 2013

 

Vuosi 2013 oli kasvun vuosi Suomen Optimistijollaliiton jäsenmäärässä. Purjehtijajäseniä oli mukana ennätykselliset 222 purjehtijaa edustaen 30 eri seuraa, ennätys myös tämä! 

 

Erityisesti kadettisarjan kiinnostus kasvoi ja puolet purjehtijajäsenistä osallistuikin ainoastan näihin osakilpailuihin. Tämä suuntaus lupaa hyvää tulevaisuudelle. Kadetti- ja Haastajasarjat ovat erinomainen tapa tutustua kilpapurjehdukseen ensin lähivesillä ja sitten muualla Suomessa. Muistuttakaa myös muita seuranne jäseniä siitä, että kilpapurjehdus on hauskaa - erityisesti uusiin kavereihin tutustuminen!

 

Tilastoissa käytetty Suomen Optimistijollaliiton jäsenrekisteriin syötettyjä tietoja. Osa Kadettisarjaan osallistuneista ei ole SOL jäseniä ja siten kadettisarjaan osallistuneitten määrä eroaa tästä tilastosta.

 

Jäsenyys SOL kannattaa aina. Jäsenyys on edellytys jotta purjehtija voi osallistua SOL järjestämiin leireihin tai saada kutsun karsintakisoihin ja siten paikan edustusjoukkueista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.6.2013

Ajankohtaista hallituksesta:
PM-joukkueen johtajaksi on nimitetty Alpo Abe Kaakinen. EM-joukkueen johtajaksi on nimitetty Lars Dahlberg. MM-joukkueen johtajaksi on nimitetty Bettina Lemström.

EM- ja MM-joukkueiden järjestäytyminen on jo alkanut. PM-joukkueen huoltajat kutsutaan koolle ensiviikolla, aika ja paikka täsmentyvät alkuviikosta. Käytännössä DTR:n ohessa.

 

 

 

 

31.5.2013

Hyvät optarityttöjen huoltajat!

 

Suomen Optimistijollaliitto on päättänyt järjestää ylimääräiset karsinnat PM-joukkueen tyttöjoukkueelle. Tavoitteena on saada hyödynnettyä koko se maakiintiö joka meillä on käytössä. Vapaita paikkoja on 4 kappaletta.

 

Karsintakisaksi on määritelty EMK ranking osakilpailu. Lopputulosten perusteella tarjotaan edustujoukkuepaikkaa 4 tytölle jotka eivät aiemmin ole vastaanottaneet 2013 edustusjoukkuepaikkaa. Lisätietoja kisasta linkistä: http://www.emk.fi/kilpailu/kilpailut/fi_FI/optimistiranking_kesakuu2013/

 

Lisäkarsinnat ovat avoimmet kaikille Suomen Optimistijollaliiton tyttöjäsenille jotka eivät aiemmin ole vastaanottaneet 2013 edustusjoukkuepaikkaa. PM kilpailut järjestetään Vänersborgissa (ruotsi) 24 - 28.7. Lisätietoa kisoista: http://www7edit.idrottonline.se/VanersborgsSS-Segling/Arbetsrumslista/Nordic/ Suomen joukkueen valmentajina toimii Erica Bäckström sekä Mikko Hentinen. Kaikki edustusjoukkuepurjehtijat saavat liitolta Baltic purjehudsliivit.

26.5.2013

Tärkeää tietoa vastavalituille maajoukkuepurjehtijoille!!Suomen Optimistijollaliitto haluaa onnitella kaikkia MM-, EM- ja PM-joukkueisiin tänään valittuja purjehtijoita!Optiliitto toivoo nopeaa vastausta purjehtijan osallistumisesta sähköpostitse osoitteeseen suomen.optimistijollaliitto@gmail.com 

Viimeinen ilmoittautuminen joukkueisiin 28.5 kello 21:00 mennessä
Maajoukkueet vahvistetaan 31.5. kello 21.00 mennessä

Muistakaa myös ilmoittaa Baltic-jollaliivin koko, viimeistään 28.5.2013 klo. 21:00.Paikan vastaanottaminen vahvistetaan maksamalla 500,- euroa Suomen Optimistijollaliitto r.y.:n tilille:

IBAN: FI76 4055 3720 0326 06

BIC: HELSFIHH

Viestikenttään: ”4010 ja purjehtijan nimi”, riippumatta mihin joukkueeseen purjehtija on valittu.Optiliiton hallituksen jäsenet vastaavat mielellään kaikkiin mahdollisiin (ja mahdottomiin ?) kysymyksiin samassa samassa sähköpostiosoitteessa.​

_______________________________________________________________________________________________________________

12.4.2013

Suomella on 5 paikkaa North American Championships (3-11.7.2013) sekä Asian Championships (22-30.8.2013) mestaruuskisoihin.

Nyt on mahdollisuus osallistua maanosa-mestaruuskisoihin:http://www.optiworld.org/calendarSpecific.php?keyname=13NAM​​

http://www.optiworld.org/calendarSpecific.php?keyname=13ASIAN

Sitovat ilmoitukset Suomen.Optimistijollaliitto@gmail.com viimeistään 17.4. Jos meillä on enemmän kuin 5 hakijaa niin paikat jaetaan Rankingsijoitusten mukaan (NAM) ja Karsintojen mukaan (ASIAN). Matkat järjestetään itse ja kustannetaan itse.Lisätietoja Johan von Koskull tai Lasse Dahlberg.

​___________________________________________________________________________________________________________________________4.4.2013

EMK Leiri

Suomen Optimistijollaliitto järjestää yhdessä Espoon Merenkävijöiden (EMK) kanssa avoimen optimistijollaharjoitusleirin  27. – 30.4. EMK:n kotisatamassa Espoon Haukilahdessa; osoite Mellstenintie 12 Espoo.

Leirille ovat tervetulleita kaikki kadetti- ja rankingsarjan purjehtijat. Jokaisella leirille osallistuvalla tulee olla oma vene ja purjehtijan tulee olla Suomen Optimistijollaliiton jäsen. Purjehtijalla tulee olla myös vuoden 2013 lisenssimaksu maksettuna ennen leiriä. Kuivapuku on pakollinen varuste. Purjehtijat jaetaan leirillä tasoryhmiin, valmentajien parhaaksi näkemällä tavalla.

 

Leirillä valmentaa Optiliiton nimeämät valmentajat. Leirille voi osallistua myös vain viikonloppuna.

Alustava leiriaikataulu:

Lauantai 27.4.

10.00 – 10.30 Saapuminen ja ilmoittautuminen leirin vastuuvalmentajalle EMK:n ravintolassa (Mellstenintie 12)

10.30 Leiripäivän aloitus, jollat ja junnut vesivalmiina

13.00 Keittolounas EMK:n ravintolassa

16.30 Leiripäivä päättyy

 

Muut päivät

9.30 Leiripäivän aloitus, jollat ja junnut vesivalmiina

13.00 Keittolounas EMK:n ravintolassa

16.30 Leiripäivä päättyy

Ilmoittautuminen leirille tästä linkistä 20.4. mennessä.

Ilmoittautuminen on sitova ja voidaan perua ainoastaan lääkärintodistuksella. Ilman pätevää syytä perutut ilmoittautumiset tai osallistumatta jättämiset laskutetaan täysmääräisinä.

 

Leirin hinta on 100 euroa/purjehtija tai vain la-su 50 euroa. Maksu sisältää lounaan ja se tulee maksaa 20.4. mennessä Suomen Optimistijollaliiton tilille IBAN: FI76 4055 3720 0326 06, BIC: HELSFIHH, viestikenttään: ”4010 ja purjehtijan nimi”. Jälki-ilmoittautumismaksu on 400 euroa myös viikonlopun osalta.

Leirille osallistuville lähetetään leirikirje, josta löytyy tarkemmat tiedot leiristä ennen leirin alkua.

Lisätietoja leiristä antaa Kari Hokka: kari.hokka(at)iki.fi, 040-8218788.

Tervetuloa purjehtimaan!___________________________________________________________________________________________________________________________

​4.4.2013

Kadettisarjan kauden 2013 pistelasku – alueelliset mestaruudet mukaan ohjelmaanKaudella 2013 pyritään kannustamaan uusia seuroja järjestämään kadettisarjan kilpailuja ja uusia junioreita osallistumaan sarjan kilpailuihin.

Tässä selostus kauden 2013 kilpailusarjoista ja pistelaskusta.

Pistelasku ja palkitseminen

Purjehtijat kilpailevat koko Suomen kadettimestaruuden lisäksi seuraavista lohkomestaruuksista:

1. Etelä-Suomen kadettimestaruus
2. Itä-Suomen kadettimestaruus
3. Länsi-Suomen kadettimestaruus
4. Pohjois-Suomen kadettimestaruus

Kunkin alueellisen lohkon mestaruus ratkaistaan laskemalla yhteen kunkin purjehtijan sen lohkon viiden parhaan osakilpailun sijoitukset (voitosta 1p, toisesta sijasta 2p jne.) Voittaja on pienimmän kokonaispistemäärän saanut. Kilpailuista joihin purjehtija ei osallistu, saa hän pistemääräksi kilpailuun osallistujien lukumäärä lisättynä yhdellä pisteellä laskettuna lohkon siitä osakilpailusta, jossa on eniten osallistujia. Kukin purjehtija voi osallistua niin moneen lohkoon kuin haluaa. Eri lohkoissa voi olla eri määrä kilpailuja.

Koko Suomen mestaruuteen lasketaan purjehtijan viisi parasta osakilpailusijoitusta riippumatta siitä, missä lohkossa osallistumiset ovat olleet.Jos useampi purjehtija on kauden lopussa kokonaiskilpailussa tai jossain lohkossa tasapisteissä, ratkaistaan sijoitus kyseisen lohkon 30.4. mennessä ilmoitetun kauden viimeisen osakilpailun sijoituksen mukaan, riippumatta siitä onko tasapisteissä oleva juniori mukana tässä kilpailussa vai ei. Jos pisteet ovat edelleen tasan, viimeistä edellisen kilpailun sijoitusten mukaan jne. Kokonaiskilpailussa ratkaiseva on siis koko Suomen viimeinen kilpailu.

Kauden päätöstapahtumassa Optigaalassa palkitaan koko Suomen sarjan 10 parasta sekä kunkin lohkon kuusi parasta.

Seuraavan kauden edustusjoukkuekarsintoihin kutsutaan mukaan koko Suomen kymmenen ensimmäistä sekä kunkin aluelohkon voittaja.

Huom! Yksittäisissä kilpailuissa palkitaan kolme parasta ikäluokittain (alle 10v., 10-12v. ja yli 12 v.), sarjojen kokonaistulokset lasketaan kuitenkin yhdelle sarjalle ilman ikäluokkia.

Sarjoja rajaavat alueet muodostuvat suurin piirtein seuraavasti:

- Etelä: pk-seutu (kehä III sisäpuoli)
- Itä: Itä-Uusimaa Tuusulasta itään, Kymenlaakso, Vuoksen ja Päijänteen vesistöt
- Länsi: Rannikko Länsi-Uusimaasta (Kirkkonummi, Lohja) Vaasan eteläpuolelle, Ahvenanmaa, sisävedet Päijänteen länsipuolella
- Pohjoinen: Vaasasta pohjoiseen

Tarkat rajat ja kunkin lohkon kilpailut ratkaistaan 30.4. mennessä tulleiden kilpailuanomusten perusteella.

____________________________________________________________

12.3.2013

Vesiturvallisuutta leikin varjolla la 16.3.2013 Meriturva, LohjaOnko lähipiirissäsi nuoria, jotka haluaisit kannustaa purjehduksen maailmaan?Tuo heidät tutustumaan jolliin, muihin junioreihin ja ohjaajiin la 16.3.2013 klo 11- 15 Meriturvan koulutusaltaalle Lohjalle, Rajapartiokaari 6.Tapahtumassa pääsee mm. kokeilemaan jollan kaatamista ja oikaisua sekä purjehdussimulaattoria. Mukaan uikkarit, pyyhe ja iloinen mieli.

Mukaan voi ottaa myös omat purjehdukseen tarkoitetut kelluntaliivit ja samalla kokeilla niiden toimivuutta. Lohjan tapahtuman jälkeen voi harkita osallistumista kesän alkeiskursseille.

NYT ON TOSI HYVÄ TILAISUUS TUTUSTUA JOLLAPURJEHDUKSEEN!Lisätietoja kursseista löytyy ja ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa http://www.eastsidesailingteam.fi/

bottom of page