top of page
Untitled.png

KILPAILUJEN HAKUPROSESSI KAUDELLE 2022

Suomen Optimistijollaliiton (SOL) hallitus on käynnistänyt kilpailukauden 2022 rankingsarjan kilpailujen (ml. arvokisakarsinnan kilpailut), joukkuekilpailujen ja kadettisarjan kilpailujen hakuprosessin. Hakuprosessin edesauttamiseksi SOL on laatinut alustavan rungon kaudelle (liitteessä), joka on viitteellinen ja voi muuttua.

Purjehdusseuroja pyydetään jättämään hakemuksensa sunnuntaihin 12.12.2021 mennessä. SOL:in tavoitteena on julkaista kauden 2022 kilpailukalenteri 15.1.2022 mennessä.

KARSINTASARJA

Arvokisakarsinta toteutetaan siten, että toukokuussa 2022 purjehdittavat kaksi rankingsarjan kilpailua lasketaan myös arvokisakarsintasarjan osakilpailuiksi. Karsintasarjan osakilpailujen yhteenlaskettu tulos muodostaa karsintasarjan tuloksen, jonka perusteella SOL jakaa paikat vuoden 2022 MM, EM ja PM joukkueisiin.

Mukaan karsintaan lasketaan enintään 90 kauden 2021 rankingsarjan over all -lopputuloksien perusteella. Vuoden 2022 kadettisarjasta karsintaan lasketaan top 10 purjehtijat 2021 over all -lopputulosten mukaisesti siten, että rankingsarjan perusteella karsinnassa paikan saaneet purjehtijat ei huomioida.

Kevään rankingkisat, jotka muodostavat karsintasarjaa pyritään purjehtimaan optien kansainvälisten arvokilpailujen mukaisella IODA radalla ja avovesiolosuhteissa.

RANKINGSARJA

SOL:in tavoitteena on järjestää viisi - seitsemän rankingsarjan kilpailua kaudella 2022. Alustavasti kaksi rankingsarjan kilpailua on toukokuussa (karsintasarja), yksi-kaksi kesäkuussa ja kolme - neljä elo – lokakuussa 2022.

Yksi kilpailuista on 2022 SM-kilpailut, joka on kolmipäivänen kilpailu. Muut rankingsarjan kilpailut ovat pääsääntöisesti kaksipäiväisiä. SOL varaa oikeuden myöntää SM-kilpailujen lisäksi kolmipäiväisiä rankingkilpailuja koulujen kesälomakauden aikana.

Kilpailut purjehditaan lähtökohtaisesti kansainvälisten arvokilpailujen mukaisella formaatilla ja IODA radalla, jossa yksittäisen lähdön tavoiteaika on vähintään 50 minuuttia. Jos seura haluaa noudattaa muuta kilpailuformaattia, tulee siitä hakemuksessa mainita. 

Kilpailuja myöntäessään SOL huomiota mm. vesialueen soveltuvuuteen kilpailuradan rakentamiseksi sekä yksittäisen lähdön tavoiteajan saavuttamiseksi.

SOL edellyttää, että rankingsarjan kilpailujen yhteydessä järjestetään kadettikisa, joka purjehditaan erillisellä vastatuuli-myötätuuliradalla.

JOUKKUEKILPAILUT

Joukkuekilpailuformaatti on ollut hyvin suosittu vuodesta toiseen. Kaudelle 2022 SOL:in tavoitteena on järjestää kaksi joukkuekilpailua, joista yksi oni SM-kilpailu. Toisen joukkuekilpailun yhteydessä on mahdollista järjestäjä joukkuepurjehduksen taitojen kehittämiseen tähtäävä leiri.

HAKUAIKA 

SOLin hallitus pyytää kauden 2022 ranking- (ml. arvokisakarsinta), joukkue- tai kadettikisojen järjestämisestä kiinnostuneita seuroja ilmoittamaan kiinnostuksensa lähettämällä kisahakemuksen mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään sunnuntaina 12.12.2021 sähköpostiosoitteiseen:

suomen.optimistijollaliitto@gmail.com

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin. 

SOL hallituksen puolesta,

 

Carolus Reincke                                                    Jukka Miettinen

050 355 4540                                                        050 4585463

 

Liite : Kauden 2022 alustava runko.

Optikisojen haku kaudelle 2022

Optikilpailut 2022.PNG
Untitled.png
Untitled.png
Untitled.png
Untitled.png
Untitled.png

Joukkue SM BS 18-19.9.

SPV ja Yläkoululeiritys.

SOL on vahvistanut vuoden 2021 arvokisojen aikataulun sekä arvokisavalmentajat.

MM-kisat Riva del Gardalla, EM-kisat Cadizissa ja PM-kisat Helsingissä on vahvistettu pidettäväksi suunnitellusti. On kuitenkin varauduttava siihen, että suunnitelmiin voi vielä tulla muutoksia Covid19-pandemiasta johtuen.

 

Arvokisavalmentajat ja ohjelmat

 

MM-joukkue / Santiago Lopez

 

Harjoitusleiri 7-10. Kesäkuuta

Leiri pidetään yhdessä EM-joukkueen kanssa myöhemmin julkistettavassa paikassa. Leirin vetää Leo Tykkyläinen yhdessä SPV:n valmentajan kanssa.

 

- MM-joukkue matkaa Rivaan kesäkuun 25. kesäkuuta

- Harjoitteluleiri 26.-29. kesäkuuta

- 30. kesäkuuta- 1.heinäkuuta kisarekisteröinti ja mittaukset

- 2.-9.heinäkuuta kilpailupäivät

- 10.heinäkuuta lennot kotiin

 

EM-joukkue / Leo Tykkyläinen

 

 

                                       

           

 

 

 

                         Santiago                                    Leo

 

- Kesäkuun 7-10. Harjoitusleiri yhdessä MM-joukkueen kanssa, SPV:n valmentaja mukana

 

- 17.6. Matkustuspäivä

- 18.-21.6. Treenipäivät

- 22.-26.6. Kisat

- 27.6. Kotiin

 

 

PM-joukkue / Erica Bäckström

 

Apuvalmentajat: Lilli Tukiainen, Cessi Dahlberg, Jaakko Vauhkonen ja Lucas Karlemo

 

 

                 Lilli                                 Cessi                                    Jaakko                           Lucas

 

 

19.7. Team race -päivä HSK

20.-22.7. PM-leiri HSK

26.-31.7. PM-kisat, HSK

 

Suomen edustusjoukkueet valitaan kahden karsintakilpailun perusteella. Karsintojen lopputulokset määräytyvät kaikkien lähtöjen yhteispistemäärän perusteella. MM‐joukkueeseen valitaan karsintojen 5 parasta purjehtijaa. EM‐ joukkueeseen valitaan yhdeksän seuraavaa purjehtijaa siten, että joukkueessa on vähintään neljä poikaa ja neljä tyttöä. Mikäli IODA ilmoittaa toukokuun aikana, että MM-kisoja ei järjestetä, mutta EM-kisat pyritään järjestämään, valitaan EM-kilpailuihin 9 parasta purjehtijaa EM-kilpailujen NoRin asettamien kriteerien mukaisesti. Halutessaan purjehtija voi luopua MM-edustuspaikastaan ja siirtyä EM-joukkueeseen. Vapautunut paikka tarjotaan seuraavalle karsintalistalla olevalle purjehtijalle.

Purjehtija voi kuulua vain yhteen joukkueeseen. SOLin 2021 kesäkuun alussa vahvistamia joukkueita ei kuitenkaan enää jälkikäteen muuteta, vaikka 2021 MM-kilpailut Italian Gardalla peruutettaisiin ja 2021 EM-kilpailut Espanjan Cadizissa pidettäisiin.

 

Kauden 2021 karsintasarjan tulosten perusteella jaetaan edustuspaikkoja 17 tytöille ja 17 pojille 2021 PM-kilpailuun. Loput 2021 PM-kilpailun edustuspaikat (3 paikkaa tytölle ja 3 paikkaa pojalle) jaetaan HSS 11-13.6.2021 purjehditun ranking kilpailun tulosten perusteella.

Osanotto arvokisajoukkueeseen tulee vahvistaa välittömästi karsintojen tulosten selvittyä Optiliiton ohjeiden mukaisesti.

 

Joukkueeseen valittujen purjehtijoiden tulee noudattaa hyväksyttyjä edustusjoukkueiden pelisääntöjä. Kilpailijoiden tulee varautua maksamaan kilpailumatkojen kustannukset itse. Joukkueeseen kuuluvia velvoitetaan osallistumaan joukkueelle järjestettyyn valmennukseen.

Santiago.jpg
Leo.jpg
Lilli.jpg
Cessi.jpg
Jaakko.jpg
Lucas.jpg

Purjehduksen yläkoululeiritys on Kisakallion Urheiluopiston, urheiluakatemioiden sekä Suomen Purjehdus ja Veneilyn yhdessä toteuttama kokonaisuus. Leirityksen ”Kasva urheilijaksi” -sisällöt ovat rakennettu tukemaan nuoren urheilijan kokonaisvaltaisa kehitystä. Purjehduksen yläkoululeiritys koostuu kahdesta viiden vuorokauden yläkoululeiristä sekä yhdestä kahden vuorokauden lajileiristä. Viiden vuorokauden leirit sisältävät lajitaito-osuuksia, motoristen perustaitojen, fyysisten ominaisuuksien sekä elämäntaitojen (arjenhallinta, psyykkinen valmennus, ravinto ja lepo) kokonaisuuksia. Lajileirin painopiste on lajitaitojen puolella.

Lisää tietoa löytyy SPV:n nettisivuilta

Optimistien Joukkue SM:t järjestetään BS:llä​

Linkki Manage2Sail

Linkki SPV:n SM sääntöihin

Linkki SPV:n opti-joukkue sääntöihin

Hauskaa purjehdusta kaikille ja tiukkaa kilpailua toivoo Optiliitto

Suomen Optimistijollaliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 20.10.2021 kl.18.00 HSK:lla.

 

Kokouksessa käsiteltävät asiat:

 

1. Kokouksen avaus

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

4. Vahvistetaan tilikauden 2022 jäsenmaksun perusteet, määrät ja kantotapa sekä kantoajankohta

5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio tilikaudelle 2022

6. Valitaan tilikaudelle 2022 hallituksen puheenjohtaja erovuoroisen tilalle

7. Vahvistetaan tilikaudelle 2022 hallituksen jäsenten määrä ja valitaan jäsenet

8. Kokouksen päättäminen

 

Helsingissä 6.10.2021

 

SOL Hallitus

Kokouskutsu Syyskokoukseen 2021

Tervetuloa vuoden 2021 Optigaalaan!

Suomen Optimistijollaliitto toivottaa kaikki jäsenensä lämpimästi tervetulleiksi perinteiseen OPTIGAALAAN sunnuntaina 7.11.2020 klo 14:00 alkaen NJK:lla Koivusaareen.

Purjehtijoiden lisäksi tilaisuuteen voi ilmoittautua myös vanhemmat.

Juhlan tarkoituksena on palkita kauden 2021 ansioituneita optimistijollapurjehtijoita. Tilaisuudessa on tarjolla hyvää ruokaa ja musiikkia sekä arvonta.

Osallistuminen on Optimistijollaliiton jäsenille maksuton, mukana tuleville aikuisille ilta maksaa 30 euroa per henkilö. Ruokailu maksetaan NJK:lla.

Saavuttehan gaalaan vain terveenä.

Pyydämme osallistujien sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen suomen.optimistijollaliitto@gmail.com 1.11.2021 mennessä. Ilmoitattehan samalla mahdollisista erikoisruokavalioista.

Tervetuloa!

Optigaala 2021

Untitled.png

Purjehduskauden saatesanat

Suomen Optimistijollaliitto ry.

 

Helsingissä 6.5.2021

 

Optien kisakausi 2021 päästään aloittamaan suunniteluusa aikataulussa, COVID-19 pandemian toki yhä vaikuttaessa kilpailujärjestelyihin ja käytäntöihin. Urheilutapahtumia voidaan toistaiseksi järjestää Suomessa vain noudattamalla AVI:n ohjeistuksen mukaisia erityistoimenpiteitä. Haluamme Suomen Optimistijollaliiton (SOL) puolesta muistuttaa kaikkia optimistijollapurjehduksen ympärillä toimivia urheilijoita, valmentajia sekä tukihenkilöitä jokaisen vastuusta noudattaa SOLin laatimaa ja kisajärjestäjiä velvoittavaa erityisohjeistusta kilpailujen järjestämiseksi. Ohjeistus löytyy SOLin kotisivuilta ja kunkin kilpailun ilmoitustaululta managetosailista.

 

Edelleen haluamme ystävällisesti muistuttaa kaikkia lajin parissa toimivia itse kunkin tehtävistä ja rooleista, vastuista sekä velvollisuuksista. Toistemme tekemistä

kunnioittaen ja arvostaen sekä omista velvollisuuksista vastaten teemme alkavasta kaudesta onnistuneen!

Edellytämme purjehtijoiltamme esimerkillistä ja edustavaa käyttäytymistä niin vesillä kuin satamissa. Purjehtijan tulee ymmärtää, että hän edustaa aina paitsi itseään myös lajiaan, seuraansa ja kansainvälisissä tapahtumissa kotimaataan. Hän on myös mallina nuoremmille purjehtijoille; siisti kielenkäyttö ja hyvät, muut huomioonottavat käytöstavat antavat myönteisen esimerkin. Valmentajien, valmennettavien, kilpailujärjestäjien ja tukihenkilöiden välisen yhteistyön edellytys on molemminpuolinen kohteliaisuus, kunnioitus ja rehellisyys. Urheilijoiden tulee myös kohdata ja kohdella toisiaan ystävällisesti sekä kunnioittavasti. Kiusaamista emme hyväksy missään muodossa.

 

SOL nimeää jokaiseen alkavan ranking-sarjan kilpailuun edustajan, jonka tehtävänä on avustaa kisaa järjestävää organisaatiota. Kilpailupäällikkö on regatan ajan kilpailun johdossa, ja SOL:n edustaja tarvittaessa hänen ja lautakunnan apuna. SOL korostaa, että kilpailunjärjestäjille tulee taata työrauha kilpailujen läpiviemiseksi.

Purjehtijoiden lisäksi tapahtumiin ja kilpailuihin osallistuvilta valmentajilta, vanhemmilta, huoltajilta sekä tukihenkilöitä odotetaan ensiluokkaista käytöstä niin satamissa kuin radalla. SOL:n edustaja ottaa mielellään vastaan rakentavaa palautetta kisan kuluessa ja sen jälkeen. SOLin saama palaute käsitellään SOLin toimesta kilpailun järjestävän organisaation kanssa. SOLin edustajana HSK:n karsinta I kilpailussa 8.-9.5.2021 toimii Juha Ruohela ja vastaavasti EPS:n karsinta II kilpailussa 29.-30.5.2021 toimii Aino Sergelius.

 

Osallistumalla Suomen Optimistijollaliiton (SOL) tapahtumiin tai edustusjoukkeisiin sekä purjehtija että purjehtijan huoltaja(t) sitoutuvat noudattamaan SOL:n käytössääntöjä ja hyväksyvät SOL:n oikeuden puuttua sopimattomaan käytökseen. Tarvittaessa SOLin hallitus raportoi epäasiallisesta ja/tai epäurheilijamaisesta käytöksestä SPV:lle.

 

Menestyksekästä ja mukavaa alkavaa purjehduskautta kaikille toivottaa Suomen Optimistijollaliiton hallitus 2021.

 

Aino Sergelius, pj.                 Juha Ruohela, vpj.                 Paula Vennola                             Tomi Latvala

                         

Pekka Bollström                     Anu Vauhkonen                     Carolus Reincke                          Sami Seliö

Untitled.png

Suomen Optimistijollaliiton erityisohjeet kilpailujen järjestämiseen

 

Suomen Optimistijollaliitto (SOL) on päättänyt käynnistää optimistijollien karsintakisat suunnitellusti 2021. Covid-19 epidemian vuoksi kisajärjestelyt vaativat AVI:n ja SPV:n ohjeistuksen mukaisesti erityistoimenpiteitä. Toimenpiteiden tavoitteena on viruksen leviämisen estäminen.

 

SOL on laatinut oheisen Covid-19 ohjeistuksen kilpailujärjestäjille ja kisaan osallistujille. Ohjeistus on laadittu laatimishetkellä käytössä olevan parhaan tiedon valossa, ja se on tarkoitettu käytettäväksi kilpailujärjestäjien ja osallistujien omalla vastuulla. SOL pidättää oikeuden muuttaa ohjeistusta, mikäli AVI:n tai SPV:n ohjeistukset muuttuvat. SOL korostaa, että kilpailuihin osallistuminen on jokaisen purjehtijan omalla vastuulla.  SOL tai kilpailut järjestävä purjehdusseura eivät ota vastuulleen aineellisesta tai henkilövahinkoa, joka tapahtuu kilpailun yhteydessä, sen aikana tai sen jälkeen. Jokaisella purjehtijalla ja kilpailuihin osallistuvalla veneellä on oltava olemassa oleva vastuuvakuutus.

 

Erityisjärjestelyjä vaativat erityisesti ne tilanteet, joissa normaalisti purjehtijat vanhempineen kokoontuvat samaan paikkaan. SOL velvoittaa kisajärjestäjää huolehtimaan siitä, että tämä estetään jakamalla purjehtijat mahdollisimman pieniin ryhmiin. Tämä voi tapahtua jakamalla purjehtijat eri lähtösatamiin tai eri slipeille siten, että 2 metrin etäisyys toiseen purjehtijaan säilyy koko kokoontumisen ajan, ja porrastamalla vesille lähtijöiden aikataulua. SOL velvoittaa kisajärjestäjän myös huolehtimaan siitä, että ylimääräisten henkilöiden, kuten vanhempien, läsnäolo lähtösatamassa kielletään kokonaan. Satama-alueella tulee kaikilla olla maskit.

 

Kisajärjestäjän tulee myös estää selkeästi flunssaoireisen purjehtijan osallistuminen kisaan. Tärkeää on välttää kaikkia lähikontakteja rannassa ja vesillä.

 

Kilpailunjärjestäjän tulee vaatia kaikilta kilpailuun osallistuvilta purjehtijoilta terveydentilaa koskeva kaavake palautettuna viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Lähtösatamissa WC:n käyttö on sallittu, mutta niiden yhteydessä tulee huolehtia siitä, että hyvää käsihygieniaa noudatetaan. WC:t pitää varustaa riittävällä määrällä saippuaa, käsipaperia ja käsidesiä.

 

Purjehtijalle:

- Noudata kisailmoittautumisessa ja NoR:ssa määriteltyjä ohjeita.

- Noudata kisajärjestäjän ohjeita lähtösatamaan / lähtöaikatauluun liittyen.

- Noudata kisajärjestäjän ohjeita terveysvakuutuslomakkeen, varusteluettelon sekä vakuutustodistuksen lähettämistä varten. Nämä on lähetettävä kaikki sähköisesti pyydettyyn sähköpostiosoitteeseen pyydettyyn aikatauluun mennessä.

- Kisajärjestäjä ilmoittaa, miten sinun tulee ilmoittautua kisapäivän aamuna varsinaiseen kisaan. Totuttua ilmoittautumista paikan päällä kisakansliassa ei järjestetä. Ilmoittautuminen voi tapahtua esimerkiksi niin, että valmentajaa pyydetään ilmoittamaan kisajärjestäjälle kilpailuun osallistuvat purjehtijat. Tämän lisäksi kilpailunjärjestäjä voi vaatia, että purjehtijan tulee rata-alueella purjehtia lähtöaluksen läheisyyteen purjennumeron kirjaamiseksi. Näin toimitaan yleensäkin ranking-kilpailuissa.

- Sairaana et saa osallistua kilpailuun ollenkaan.  Jos sairastut kilpailun aikana, ilmoita siitä valmentajallesi välittömästi. Turvavene saattaa sinut siihen satamaan, josta olet lähtenyt kisaamaan. Jokaisessa seurassa / satamassa tulee etukäteen sopia, kuka vanhemmista toimii rantavahtina, jos jotain sattuu. Vastuuvanhemman valitseminen tapahtuu jokaisessa seurassa, eikä se ole kisajärjestäjän tehtävä.
- Muista joka tilanteessa noudattaa turvavälejä rannassa (2 metriä toiseen henkilöön). Vältä lähikontakteja toisiin purjehtijoihin ja aikuisiin. Muista turvavälit myös vesille lähtiessäsi ja takaisin rantaan palatessasi. Rannassa ja vesillä kokoonnutaan vain oman ryhmän kesken.

-Pukeutumistilat eivät ole kisa-aikaan käytössä, eli rantaan saapuessasi sinulla tulee olla purjehdusvaatteet päälläsi.

-Purjehdusohjeet ovat luettavissa Manage2sailissa normaaliin tapaan. Kipparikoukousta ei järjestetä tai se järjestetään videostriimattuna tai erillisenä ohjeena.

-Protestien ilmoittaminen ja käsittely tapahtuvat kilpailujärjestäjän kilpailukutsussa ilmoittamalla tavalla, kuitenkin siten, että protestikäsittelyssä on paikalla vain pakolliset henkilöt ja suojaetäisyydet säilyvät.

-Muista käyttää maskia satamassa ja sisätiloissa.

 

Kilpailujärjestäjälle:

- Kilpailujärjestäjä kerää kisailmoittautumiset, terveysvakuutuslomakkeet, varusteluettelot ja vakuutuspaperit sähköisesti ennen kisaa.

- Kilpailujärjestäjä laatii ohjeet siihen, miten purjehtijat valmentajineen ohjataan vesille. Tämä voi tapahtua eri seuroista siten, että tullaan suoraan omasta seurasta rata-alueelle tai kilpailunjärjestäjän lähiseuroista, useammalta slipiltä tai aikataulullisesti porrastettuna kuitenkin siten, että 2 metrin turvaväli toiseen purjehtijaan säilyy koko ajan.

- Kilpailunjärjestäjä viestii muihin satamaseuroihin, että niissä kussakin olisi joku aikuinen rantavahtina mahdollisten sairastumisen varalta.

- Kilpailunjärjestäjä huolehtii, että radalla on vähintään kaksi turvavenettä. Lisäksi jokainen katsojavene toimii kisassa turvaveneenä ja on siten velvollinen auttamaan tarvittaessa. Turvaveneiden kuljettajien tulee rekisteröityä etukäteen Manage2Sail-ohjelmassa.

- Kilpailunjärjestäjä tiedottaa etukäteen, miten kisa-aamun ilmoittautuminen radalle lähtöön toteutetaan. Tämä voidaan toteuttaa esim. siten, että valmentajat ilmoittavat kilpailujärjestäjälle Whats app-viestillä vesille lähtijät purjenumeroineen. Tämän lisäksi kilpailunjärjestäjää velvoitetaan ohjeistamaan purjehtijoita tulemaan vesialueella lähtöaluksen läheisyyteen, jotta purjehtijoiden purjenumerot saadaan merkattua ylös ennen lähtöjä.

-Kilpailujärjestäjä huolehtii, että sähköinen ilmoitustaulu toimii ajantasaisesti, tavallista ilmoitustaulua ei käytetä.

- Kilpailujärjestäjä tekee kipparikokouksen ohjeet sähköisesti (videona tai kirjallisena ohjeena) ja julkaisee ohjeet sekä Manage2sail-ilmoitustaululla että Optimistijollaliiton tai seuran omalla facebook-sivulla.

-Tulokset ilmoitetaan mahdollisimman nopeasti sähköisesti virallisiin kanaviin.

-Kilpailujärjestäjät noudattavat turvavälejä, ja hyvää käsihygieniaa rannassa ja vesillä, ja välttävät tarpeetonta kokoontumista.

-Kahvila tai muita ravintolapalveluja ei järjestetä.

-Palkintojen jako järjestetään niin, että vältetään lähikontaktit ja kokoontuminen. Palkintojen nouto ilman seremonioita, striimattu palkintojenjako turvavälein.

-Protestien ilmoittaminen ja käsittely tapahtuvat kilpailujärjestäjän kilpailukutsussa ilmoittamalla tavalla, kuitenkin siten, että protestikäsittelyssä ovat paikalla vain pakolliset henkilöt ja suojaetäisyydet säilyvät.

-Muista käyttää maskia satamassa ja sisätiloissa.

Untitled.png

Kauden 2020 Rankingsarja Tulokset

Kauden 2020 Ranking-sarjassa oli perinteiseen tapaan kolme palkittavaa kategoriaa: koko sarjan parhaat eli Overall-, Nuoret- (alle 13-vuotiaat purjehtijat) sekä Tytöt-kategoria.

 

Suomen optimistijollien koko Ranking-sarjan kultamitalin kiertopalkintoineen voitti HSK:n Henrik Puolakka, joka pitkän optimistiuransa johdosta palkitaan myös Vuoden veteraani -kiertopalkinnolla.

 

HSK:n Helmi Vauhkonen purjehti Ranking-sarjan hopeaa ja voitti samalla Tytöt-kategorian kultamitalin. HSK/BS:n Una Heinilä purjehti Overall-kategoriassa pronssia.

 

Top 10 Ranking-sarjan overall palkittavat ovat:

1. FIN-1161 Henrik PUOLAKKA, HSK

2. FIN-1043 Helmi VAUHKONEN, HSK

3. FIN-1160 Una HEINILÄ, HSK/BS

4. FIN-910 Ines RUOHELA, EPS

5. FIN-1158 Oskar KOVALAINEN, BS

6. FIN-888 Assi LINDELL, ESF

7. FIN-1132 Maximilian SERGELIUS, HSK

8. FIN-1144 Kasper PUOLAKKA, HSK

9. FIN-1162 Ines KARLEMO, ESF

10. FIN-1104 Oskari VESALAINEN, HSK

 

Suomen ranking-sarjan 2020 tulokset löytyvät kokonaisuudessaan linkistä: https://manage2sail.com/fi-FI/Home/Cup/ac440fb0-578c-4235-8b2d-71551e53333a?cupGroupId=aab62ad8-36dc-4b54-b4d6-a4fae7c727e6#!/results

 

Onnittelut voittajille! Ranking-sarjan palkittavien palkintojen luovutustilaisuuteen palaamme heti, kun tilanne sallii ja palkittaville purjehtijoille tulemme kertomaan asiasta sähköpostitse tarkemmin.

 

Toivottavasti näemme mahdollisimman monet Ranking-sarjalaisistakin tulevan kauden kisaradoilla. Osa purjehtijoista kuten Ranking-sarjan voittanut Henrik Puolakka on jo siirtynyt purjehtimaan uuteen purjehdusluokkaan. Odotamme kovasti myös uusia optimistijollapurjehtijoita rankingkisoihin.

Kauden 2020 Kadettisarja tulokset

Untitled.png

Uusi purjehduskausi käynnistyy optimistijollakarsinnoilla toukokuussa 2021. Suomen Optimistijollaliitto ei ole vallitsevan Covid 19 -pandemian vuoksi voinut vielä järjestää vuoden 2020 Optigaalaa. Perinteisesti Gaalassa on palkittu kauden ansioituneita optimistijollapurjehtijoita. Olemme siten päättäneet nyt vihdoin julkaista vuoden 2020 Kadetti- ja rankingsarjan tulokset ja palkintojen saajat täällä facebookissa sekä liiton kotisivuilla ja tehdä aiheesta useampia postauksia. Varsinaiseen palkintojen luovutustilaisuuteen palaamme heti, kun tilanne sallii ja palkittaville purjehtijoille tulemme kertomaan asiasta sähköpostitse tarkemmin.

 

Suomen kadettisarjan voitti Mini-sarjassa purjehtinut HSS:n Sami Hietalahti. BS:n Silja-Sophie Laukkanen purjehti kadettisarjassa tytöt-kategorian voittoon.

 

Top 10 kadettisarjan overall palkittavat ovat:

 

1. FIN-469 Sami HIETALAHTI, HSS

2. FIN-1078 Silja-Sophie LAUKKANEN, BS

3. FIN-1095 Jalo PIESKÄ, MP

4. FIN-1027 Hugo WIDEMARK, BS

5. FIN-686 Eemeli LIENTOLA, APS

6. FIN-634 Sabina KURONEN, BS

7. FIN-585 Linnea LIENTOLA, APS

8. FIN-1180 Sisu SELIÖ, BS

9. FIN-309 Oliver METSÄ-HEIKKILÄ, HSS

10. FIN-52 Caroline VIKMAN, EMK

 

Top 5 kadettisarjan tytöt-kategorian palkittavat ovat:

1. FIN-1078 Silja-Sophie LAUKKANEN, BS

2. FIN-634 Sabina KURONEN, BS

3. FIN-585 Linnea LIENTOLA, APS

4. FIN-52 Caroline VIKMAN, EMK

5. FIN-237 Ellinor VIKMAN, EMK

 

Koko Suomen kadettisarjan 2020 tulokset löytyvät kokonaisuudessaan linkistä: https://manage2sail.com/fi-FI/Home/Cup/87739585-fdc2-4abf-879c-36840777b2ca?cupGroupId=aab62ad8-36dc-4b54-b4d6-a4fae7c727e6#!/results

 

Onnittelut voittajille!

 

Toivottavasti näemme kaikki jälleen tulevan kauden kisaradoilla. Odotamme kovasti myös uusia kadettikisaajia joukkoomme. : )

Karsintasarja 2021

Untitled.png

Hyvä optipurjehtijan vanhempi!

 

 

Yleistä

 

Elämme edelleen keväällä 2021 poikkeuksellisia aikoja koronavirus COVID-19 pandemian vuoksi. Tätä kirjoittaessa ei ole varmuutta milloin purjehduskausi 2021 on mahdollista aloittaa. SOL tulee seuraamaan tarkasti viranomaisten määräyksiä ja suosituksia koronavirus COVID-19 pandemiaan liittyen. SOL varaa oikeuden tehdä muutoksia aikaisemmin kaudelle 2021 julkaistuun kilpailukalenteriin koronavirus COVID-19 pandemian vuoksi. Edelleen SOL varaa oikeuden tarvittaessa muuttaa karsintajärjestelmää COVID-19 pandemian vuoksi. SOL seuraa tilanteen kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista huhtikuussa 2021.

 

COVID-19 pandemiasta huolimatta tämän kirjeen tarkoitus on tavoittaa kaikki purjehtijat, jotka ovat kauden 2020 menestyksen perustella oikeutettuja paikkaan kauden 2021 kansainvälisten arvokilpailujen (MM, EM ja PM) karsintasarjassa. Pyydämme ystävällisesti vastaamaan ottaako purjehtijanne paikan vastaan kauden 2021 karsintasarjassa. Lisäksi pyydämme ystävällisesti kuittaamaan, että olet saanut tämän kirjeen vastaamalla tähän sähköpostiin, jotta SOL:ssa tiedämme, kenen osoitetiedot ovat kunnossa ja kenen osoitetietoja pitää vielä etsiä ja päivittää. 

  

Jokaisen purjehtijan tulee olla Suomen Optimistijollaliiton jäsen (maksu suoritettuna) ENNEN osallistumistaan karsinta- tai rankingsarjaan, tai osallistuessaan Suomen Optimistijollaliiton järjestämään tilaisuuteen. Jäseneksi ilmoittautuminen ja maksutiedot:

 

http://www.optari.net/jasenmaksu

 

Karsintasarja 2021

 

SOL varaa oikeuden tarvittaessa muuttaa karsintajärjestelmää COVID-19 pandemian vuoksi. SOL seuraa tilanteen kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista huhtikuussa 2021.

 

Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 2021 karsintasarja purjehditaan suljettuna kutsukilpailuna. Karsintasarjaan kuuluu kaksi kilpailua ja karsintasarja on myös osa kauden 2020 rankingsarjaa. Karsintoihin voivat osallistua vain edustusjoukkuekelpoiset purjehtijat eli 1.1.2006 jälkeen syntyneet suomalaiset purjehtijat.  Vuoden 2020 ranking tulosten perusteella karsintasarjaan kutsutaan 90 purjehtijaa. Jos ranking-sarjan purjehtija ei ota karsintapaikkaa vastaan, tarjotaan paikkaa seuraavalle tulosluettelon mukaan. Paikkaa tarjotaan korkeintaan 10:lle seuraavalle purjehtijalle, eli karsintoihin voi olla mahdollista päästä ranking-sarjan lopputuloksista korkeintaan sijalta 100 (edustuskelpoiset). Kadettisarjasta kutsutaan top 10 overall-sijoitusten mukaisesti kun ranking-sarjasta paikan saaneet on poistettu listalta.

  

Oheisessa liitteessä on lista 2021 karsintasarjaan kutsuttavista purjehtijoista 2020 ranking- ja kadettisarjan tulosten perusteella.

 

Karsintasarjan kilpailut tullaan järjestämään avovesiolosuhteissa, jolloin rata-alueella vallitsevat olosuhteen voivat olla erityisen haastavat mm. navakan tuulen ja aallokon vuoksi. Jokaisen karsintasarjaan osallistuvan purjehtijan valmentajan ja vanhempien tulee arvioida purjehtijan taitojen riittävyys haastavissa avovesiolosuhteissa.

 

****

Karsintaleirin ja 2021 karsintasarjan ajankohdat (SOL varaa oikeuden muutoksiin COVID-19 pandemian vuoksi):

 

24.-25.4. Karsintaleiri (pidetään mikäli COVID-19 rajoitukset sallivat, satama(t) ilmoitetaan myöhemmin), Päävalmentaja Vili Kaijansinkko SPV 

 

8.-9.5. Karsinta I, HSK
29.-30.5. Karsinta II, EPS

 

 

Ystävällisesti SOL:in hallituksen puolesta,

 

Juha Ruohela

040 5648708

Arvokisavalmentajien haku kausille 2021-2022

Untitled.png

SUOMEN OPTIMISTIJOLLALIITTO HAKEE ARVOKISAVALMENTAJIA KAUSILLE 2021-2022

 

Suomen Optimistijollaliitto (SOL) hakee liiton MM-, EM- ja PM-kilpailuihin osallistuville edustusjoukkueille valmentajia kausille 2021-2022. SOLin tavoitteena on nimittää valmentajiksi henkilöitä, jotka ovat valmiit sitoutumaan optimistijollapurjehduksen kehittämiseen Suomessa pitkäjänteisesti. SOLin hallituksen päätöksen mukaisesti EM- ja MM-joukkueiden valmentajilta sekä PM-joukkueen päävalmentajalta edellytetään valmentajan tehtävään soveltuvaa koulutusta, vähintään SPV:n Valmentaja I -kurssin suorittamista tai tätä vastaavaa muuta koulutusta.

Liiton edustusjoukkueet osallistuvat seuraaviin arvokilpailuihin kaudella 2021:

°  EM 20 -27.6.2021 El Pto de Sta Maria, Cadiz, ESP

°  MM 30.6.-10.7. Riva del Garda, ITA

°  PM 26.- 31.7. HSK, FIN

SOL valitsee saamiensa hakemusten perusteella valmentajat MM-joukkueelle ja EM-joukkueelle sekä päävalmentajan ja kolme apuvalmentajaa PM-joukkueelle. SOL varaa oikeuden kierrättää valmennustehtäviä MM- ja EM-joukkueen valmentajien sekä PM-joukkueen päävalmentajan kesken tarkoituksenmukaisella tavalla kaudella 2022. PM-joukkueen apuvalmentajat valitaan kaudelle 2021.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan SOLin edustusjoukkueiden valmentajana kausilla 2021-2022, pyydämme ystävällisesti lähettämään SOLin hallitukselle osoitetun hakemuksen sähköpostitse osoitteeseen suomen.optimistijollaliitto@gmail.com 28.2.2021 klo 20 mennessä.

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee liittää hakijan ansioluettelo, josta käy ilmi

-       valmentajan nimi ja koulutus

-       kokemus optipurjehtijoiden valmentamisesta (kotimaassa ja kansainvälisesti)

-       keskeiset viimeaikaiset saavutukset valmentajana optipurjehduksen parissa

-       kauden 2021-2022 arvokilpailut, joissa valmentaminen ensisijaisesti kiinnostaa sekä

-       henkilökohtaiset tavoitteet valmentajana ja valmius sitoutua Suomen

           optimistijollapurjehduksen  kehittämiseksi pitkäjänteisesti

 

Lisätietoja valmentajien valintaan liittyen antaa SOL hallituksen puheenjohtaja Aino Sergelius (+358 40 8397539).

SOL julkaisee edustusjoukkueiden valmentajavalinnat 15.3.2021 mennessä.

SUOMEN OPTIMISTIJOLLALIITON HALLITUS

Kilpailukalenteri 2021

Untitled.png

Optien kalenteri kaudelle 2021

Optien rankingkisakalenteri kaudelle 2021 on julkaistu! Kadettien kisakalenteria täydennetään vielä kevään aikana.

SOL sai kisahakemuksia hyvin, eikä valitettavasti pysty kaikille karsinta/ranking kisoja hakeneille seuroille myöntämään kisoja järjestettäväksi vuonna 2021. SOL kiittää seuroja aktiivisuudesta ja kannustaa kaikkia seuroja hakemaan kisoja järjestettäväksi tulevaisuudessa.

Täydennämme kisakalenteria myös kadetti- ja haastajasarjan osalta talven 2021 aikana.

Toivomme, että COVID-19 pandemian tautitilanne on kevään 2021 aikana rauhoittunut siten, että suunnitellut karsintasarjan kilpailut voidaan purjehtija. SOL pidättää oikeuden 2021 kilpailukalenterin muutoksille COVID-19 tautitilanteen ja viranomaismääräysten mukaisesti. 

 

Karsinta- ja rankingsarjan formaatti

Karsinta- ja rankingsarjan kilpailut purjehditaan kansainvälisten arvokilpailujen mukaisella IODA radalla ja yksittäisen lähdön tavoiteaika on vähintään 50 min. Lisäksi ennen kesän 2021 kansainvälisiä arvokisoja kaikki SOLin rankingtason kilpailut purjehditaan avoimilla rata-alueilla, joiden olosuhteet voivat olla purjehtijan näkökulmasta vaativat.

Karsinta- ja rankingsarjan kilpailujen yhteydessä pyritään järjestämään myös kadettikilpailu erillisellä suojaisella rata-alueella. Näin ollen kaikilla purjehtijoilla on mahdollisuus kilpailla karsinta- ja rankingsarjan kilpailujen yhteydessä purjehtijan oman taitotason mukaisella radalla.

 

Karsintasarja 2021

Vuoden 2020 arvokilpailukarsintoihin kutsutaan 90 purjehtijaa vuoden 2019 rankingsijoitusten perusteella sekä lisäksi kutsutaan vuoden 2020 kadettisarjan  kymmen parasta (top 10 overall), jotka eivät pääse rankingsarjan lopputuloksien perusteella mukaan karsintaan.

Suomen edustusjoukkueet valitaan kahden karsintakilpailun perusteella. Karsintojen lopputulokset määräytyvät kaikkien lähtöjen yhteispistemäärän perusteella. SOL vahvistaa ennen karsintasarjan alkua lopullisen karsintajärjestelmän kauden 2021 kansainvälisiin arvokilpailuihin.

1.-2.5. Karsintaleiri, Päävalmentaja Vili Kaijansinkko SPV (Paikka avoin)

8-9.5. Karsinta I, HSK Melkin rata-alue

29.-30.5. Karsinta II, EPS Rysäkarin rata-alue

 

 

Kadettisarja 2021

Kadettikilpailuja voi hakea vielä. Hakuaika 31.3.2021 asti

Jokaisen Ranking kilpailun yhteydessä on myös Kadettikilpailu

Rankingsarja 2021

Vuonna 2021 karsintasarja on osa ranking sarjaa.

*****

11-13.6. Ranking I, HSS Melkin rata-alue

7.-8.8. Ranking II, ESF

13.-15.8. Ranking III / SM, ÅSS/MSF

4.-5.9. Ranking IV, HSF

11.-12.9. Ranking V, LP

25.-26.9. Ranking VI, NJK

*****

18.-19.9. Joukkue-SM, BS

***
 

 

Kauden 2021 arvokisat

EM 20 -27.6.2021 El Pto de Sta Maria, Cadiz, ESP

MM 30.6 – 10.7. Riva del Garda, ITA

PM 26.- 31.7. HSK, FIN

bottom of page