top of page

2011

31.12.2011
Vuoden 2011 rankingsarja

2011 rankingsarja on saatu päätökseen. Täältä löydät ranking-sarjan lopputulokset.

Kauden 2011 rankingsarja koostui seitsemästä osakilpailusta.14. - 15.5. Ranking 1, Karsinta 2/2011, NJK - Tulokset
21. - 22.5. Ranking 2, Karsinta 3/2011, HSF - Tulokset
10. - 12.6. Ranking 3, HSS - Tulokset
2. - 3.7. Ranking 4, TaPS - Tulokset
12. - 14.8. Ranking 5 ja Opti SM, TPS - Tulokset
3.- 4.9. Ranking 6, ESF - Tulokset
10. - 11.9. Ranking 7, LP - Tulokset


Ranking-sarjan tulokset, lopputuloksiin laskettiin 5 osakilpailua

 

________________________________________________________________

29.12.2011
Harken Invitational Regatta


MM-joukkue otti tuntumaa kilpailijoihin ja MM-kilpailujen olosuhteisiin Uuden-Seelannin Napiersissa.


Astrid Still oli esikisojen 34.  Astridilla, Juholla ja Robertilla hyviä yksittäisiä lähtöjä sijoille 9-12. Tulokset: Harken Invitational Regatta.


MM-kilpailut alkavat 30.12.2011. MM-joukkueen facebooksivut ovat tässä:  OptiWorldsNZ 2011 Team FIN.

________________________________________________________________

7.12.2011
Palman tulokset


61. Trofeo Ciutat De Palma keräsi 385 (!) kovatasoista optaripurjehtijaa 3.-6.12. Palma de Mallorcalle.


Täydelliset tulokset tässä linkissä. Mukana olivat useimmat eurooppalaiset MM-joukkueet suomalaisia lukuunottamatta. Taso oli siis kivikova.
Kolmen kärki :1. Bart Lambriex NED, 2. Peter Lin Janezic SLO, 3. Philip Meijer NED.


Parhaat suomalaiset: 57. Alexander Grönblom HSS, 82. Jacob von Koskull HSS, 106. Ebba Stelander HSS, 135. Anton Eklund ESF, 136. Akseli Keskinen HSS, 138. Saara Tukiainen ESF.

________________________________________________________________

 

10.10.2011

Mestarit kohtasivat Mestarit Bermudalla


Maailman parhaita optipurjehtijoita kutsuttiin mukaan purjehtimaan Junior Gold Cupista samanaikaisesti kun maailman match racing kärki mittelöi World Match Racing Tourin Bermudan osakilpailussa.


Astrid Still purjehti vakuuttavasti ReneissanceRe Junior Gold Cup optikilpailun toiselle sijalle, edellään vain USA:n Wade Wedell, hallitseva USA:n mestari ja  Suomen mestaruuskilpailujen tämän kesäinen voittaja.


Maailman kärkinimistä Astridin taakse jäi mm. Puolan mestari Martyna Mik,  Hollannin mestari Bart Lambriex, Ruotsin ranking ykkönen Oliver Österberg, Saksan kaksinkertainen mestari Marvin Frish ja Uuden Seelannin mestari, Ison Britannian- ja Yhdysvaltojen mestaruuskilpailujen voittaja Leonard Takahashi, 
Yhteensä 12 maan opti-MM edustajaa, 15 kansallista optimistijollamestaria ja 38 vastustajaa jäi taakse kun Astrid pääsi käyttämään pitkään harjoiteltuja taitojaan reipastuulisessa kisassa lämpimissä Atlantin vesissä Hamiltonin edustalla.

Junior Gold Cupiin kutsutaan optipurjehduksen paras tyttö tai poika niistä maista joilla on edustus World Match Tourissa. Parikilpailuissa Suomea edusti Staffan Lindberg (ISAF maailmanranking 13). Lindberg ei selvinnyt loppueriin joten on hyvä että optipurjehtijamme varmistavat Suomen maineen purjehdusmaailman kärjessä!  ________________________________________________________________3.10.2011

Suomalaispurjehtijoilla vahva edustus Saltsjöbadenissa


Viikonloppuna KSSS:n Olympic Class Regatassa nähtiin peräti 49 suomalaisoptaria, viisi Zoomia, neljä 29eria, viisi 470:stä, seitsemän E-jollaa, yhdeksän Laseria sekä kuusi Laser Radialia.Voiton 114:n optarin kilpailussa vei Adrian Salamon KSSS, toisena Erik Nevhagen RÖSS ja kolmantena Hugo Svensson KSSS. Parhaat suomalaissijoitukset olivat seuraavat:


4. Alexander Grönblom HSS
6. Eetu Kotiranta HSS
11. Ronja Grönblom HSS
12. Martin Mikkola EPS
14. Lasse Tammela KVP
15. Juho Kotiranta HSS

"Baggenin" tuulet ovat tunnetusti vaikeat ja tällä kertaa myös kevyet. Regatta oli suomalaisittain kuitenkin menestys ja oiva jatko jo päättyneelle kotimaiselle kaudelle. Optaripurjehtijoilla oli KSSS:llä myös hyvä tilaisuus seurata muiden luokkien meininkiä. Mukana oli yli kolmesataa purjehtijaa.

Zoomit voitti Victor Silen (NJK), Laserin voitti Matias Mikkola (HSK) ja E-jollat voitti Risto Pesola (TP) Julia Toroin (EPS) ollessa toinen. 470:ssä Lindgren&Lindgren (HSK) tuli toiseksi ja 29erissa Planting/Therman (NJK) sijoittui kuudenneksi. Laser Radialissa Sofia Toroi (ESF) otti pronssia, Monika Mikkola (ESF) nelossijan ja Sari Multala (MP) viidennen sijan.

 

________________________________________________________________14.9.2011

Vuoden 2011 Rankingsarja huipentui LohjanjärvelläSyyskuun toinen viikonloppu Lohjalla hemmotteli rankingsarjan viimeisen kisan osallistujia auringonpaisteella. Tuulet sen sijaan keveydellään eivät, ja haastoivat nuoret tarkkoihin suorituksiin. Parhaiten tuulten kulun ennakoi Martin Mikkola, Espoon Pursiseurasta, ja samalla varmisti itselleen alle 12-vuotiaiden rankingsarjan voiton.Ensimmäinen päivä vietettiin ensin pääasiassa rannalla, sillä vesille päästiin vasta iltapäivällä. Lohjanjärven kisaolosuhteet ja lyhyet etäisyydet antoivat mahdollisuuden järjestäjillekin tehdä nopeitakin päätöksiä, sillä purjehtijat saatiin ripeästi vesille. Ensimmäisen kisapäivän saldona olikin kaksi lähtöä kaikille neljälle laivueelle.


Toinenkin kisapäivä valkeni aurinkoisena, mutta jo puiden latvat aamusella antoivat ymmärtää, että tuulta nousisi enemmän kuin edellisenä päivänä. Ensimmäinen lähtö pääsi liikkeelle ajallaan, vaikkakin kevyessä ja suuntaa vaihtavassa tuulessa. Samanlaisena jatkunut päivä näki vielä kolme muuta lähtöä, ja näiden jälkeen kisat olivat päätöksessä. Hiukan pitkittyneiden hyvityspyyntöjen ja protestikäsittelyjen jälkeen saatiin voittajat selville, ja kausi päätökseen. Onnea voittajille ja onnea myös kaikille koko sarjan kiertäneille.

Kausi nostanut uusia nimiä kärkeen
- Vuoden 2011 rankingsarja on ollut monella tavalla mielenkiintoinen. Kisojen kärjessä on nähty enemmän uusia nimiä kuin yleensä, mikä kertoo tason selvästä noususta ja harrastajien määrän kasvusta, sanoo Optimistiliiton hallituksen puheenjohtajan tehtävät jättävä Martin Still.

Kisojen osallistujamäärien kasvaessa on tarve selkeämpään taitotasoryhmittelyyn.
- Kun nuoret saavat purjehtia taitojansa vastaavissa ryhmissä, on se heille myös mielekkäämpää, pohtii Still ja kannustaa seuroja jatkamaan hyvää työtä seuroissa kuin myös seurojen välillä.
- Yhteistyö näkyy ja tuntuu, ja nyt myös tuottaa tulosta.

Kesän aikana on kiinnitetty erityistä huomiota purjehtijoiden sääntötietoisuuteen ja myös käytökseen kilpailujen aikana.
- Purjehduskisa alkaa jo ranta-alueella, jatkuu vesillä ja päättyy vasta kun viimeinenkin protestikäsittely on viety loppuun. Tämä pitää kaikkien nuorten oppia ja myös arvostaa sitä työtä, minkä järjestäjät tekevät kisojen eteen, muistuttaa Still.

________________________________________________________________17.8.2011

Junnujen SM-kisat Turussa haastoivat tuuliolosuhteillaan

Airiston aallot kimmelsivät kilpaa 200 nuoren optipurjehtijan silmien kanssa, kun kaikki 112 innokasta kisaajaa päästettiin valloilleen veneluokan SM-kisoissa Turussa 12.-14.8.2011.

Kilpailun järjesti Turun Pursiseura yhteistyössä ASS:n, GK:n, NPS:n ja TTPS:n kanssa.

Ensimmäisenä kisapäivänä perjantaina kaikki suunnitellut lähdöt jouduttiin peruuttamaan liian heikon tuulen vuoksi. Nuoret kilpailijat kuitenkin odottivat tietoa säätilanteen kehittymisestä hienosti ja tyytyivät kilpailujohdon tekemiin ratkaisuihin. Ruissalo Spa Hotellin ranta-alueella osattiin pitää sopivasti hauskaa ja nauttia elokuisesta auringonpaisteesta.

Toisen kisapäivänä lauantaina päästiin jo vesille heti aamusta tavoitteena luonnollisesti mahdollisimman monta lähtöä. Kevyessä tuulessa optimistijollat saivat purjehdittua lopulta kaksi lähtöä. Arvaamattomat ja shiftaavat tuulet kuitenkin aiheuttivat päänvaivaa sekä kokeneille konkareille että uusille haastajille. Tuulien ennakointitaidot nousivat arvoon arvaamattomaan.

Sunnuntaiksi luvattu tuuliennuste toteutui ja Airistolla pystyttiin purjehtimaan  tasaisissa tuulissa.

Optien avoimen kilpailun voitti USA:n Wade Waddell, Opti-senioreiden Suomen mestaruudenAlexander Grönblom (HSS) ja Opti-junioreiden Suomen mestaruuteen Martin Mikkola (EPS). Opti-haastajakisan voiton vei Sakari Haikonen (TP). Optimistiluokkaan oli saatu kansainvälistä väriä seitsemästä eri maasta. (USA, Saksa, Hollanti, Viro, Espanja, Englanti ja Ruotsi).

Kisojen tulokset tästä linkistä.

________________________________________________________________31.7.2011

Upea mitalisaalis Suomen jollapurjehtijoille Tanskan PM-kisoissaNuoret suomalaiset jollapurjehtijat onnistuivat erinomaisesti tämänvuotisissa Pohjoismaisissa mestaruuskisoissa Sönderborgissa Tanskassa. Saaliina viikon kestäneistä kisoista oli neljä henkilökohtaisia mitalia, kaksi kultaista, hopeinen ja pronssinen, sekä neljä joukkuepurjehdusmitalia.

Henkilökohtaisen kultamitalin saavuttivat Monika Mikkola (ESF) Laser 4.7- ja Miikka Nikkilä (TPS) Europe Class -veneluokissa, joista jälkimmäisen veneluokan mitalisaalista lisäsi vielä Julia Toroi (EPS) toisella sijallaan. Lisäksi Zoom8-luokassa Victor Silen (NJK) taisteli itselleen kolmannen sijan.

Optimistijollissa poikien sarjassa paras oli Martin Mikkola (EPS), joka kovatasoisessa kisassa nousi kahdella lähtövoitollaan vielä viimeisenä päivänä neljänneksi. Joukkuepurjehduksessa Suomi sai pronssia optimistijollien ja Zoom8-veneluokan tyttöjen ja poikien sarjoissa, kasvattaen kokonaismitalimäärän kahdeksaan.

Sönderborgissa viikon verran kestäneiden kisojen päätöspäivä toi suuren muutoksen siihen asti kevyissä keleissä käytyihin lähtöihin. Navakka tuuli ja aallokko toivat monelle purjehtijalle haasteita, ja pientä dramatiikkaakin nähtiin jollien kaatumisten ja yllättävien sijoitusten muodossa. - Nuorten purjehtijoidemme PM-kisojen saavutukset osoittavat, että junioritoimintaan tehty pitkäjänteinen panostus alkaa tuottaa tulosta, toteaa Suomen Purjehdus ja Veneilyliiton hallituksen jäsen Sampo Valjus tyytyväisenä kisojen saavutuksiin.

 

Teksti: Berit Virtanen-Thewlis,
berit.virtanen(at)morebiz24.com________________________________________________________________28.7.2011

PM-joukkueen Suomi-illassa juhlittiin tuoreita mitalejaPM-joukkueen yhteisessä Suomi-illassa juhlittiin tuoretta mitalimenestystä, palkittiin tämänvuotinen tsemppari ja viihdyttiin yhdessä.

Kauniilla merenranta-alueella sijaitseva Brunsnaes Kron majatalo täyttyi iloisista suomalaisista äänistä ja naurusta, kun PM-joukkueen Suomi-ilta pyörähti käyntiin. 40 joukkuelaista ja heidän huoltajansa ja valmentajat viettivät yhteisen illan hampurilaisten ja jäätelön merkeissä. Tilaisuudessa juhlittiin tuoreita pronssimitalisteja ja tsempattiin yhdessä viimeistä kisapäivää varten.
Tsempparipalkinto Ainolle

Tilaisuudessa palkittiin myös tämän vuotisen edustusjoukkueen tsempparipurjehtija. Suomen optimistipurjehtijoiden PM-joukkueen nuoret ja vanhemmat saivat äänestää joukkueen keskuudesta sellaisen nuoren, joka on kehittynyt ja tsempannut sekä urheilijana että kaverina muille joukkuelaisille. Valinta oli vaikea, sillä äänet jakaantuivat hyvin tasaisesti kaikkien joukkuelaisten kesken, mikä osoittaa, että meillä on ollut loistava joukkue mukana kisaamassa.

Valituksi tänä vuonna tuli Aino Ikonen, joka palkittiin vuoden 2011 PM-joukkueen tsempparipalkinnolla. Aino osoitti jo valmistavan leirin ja kisojen aikana esimerkillistä käytöstä, tsemppihenkeä, mutta myös valmiutta olla hyvä ystävä. Hän on rohkeasti tutustunut muihin purjehtijoihin ja ollut myös apuna. Lisäksi Aino on aurinkoisella luonteellaan luonut hyvää fiilistä muillekin.

Kiitosten ilta

Illan aikana käytiin myös läpi mennyttä viikkoa ja siihen liittyneitä järjestelyitä. Joukkueen johtaja Juha Tammela tiivisti tapahtuneita kaikille vanhemmille ja valmentajille.
- Suuri kiitos kuuluu kaikille, jotka osallistuivat kisamatkan järjestelyihin jollien kuljetuksista, rantatoimintaan ja muuhun, mikä tuki nuorten purjehtijoiden kisaamista, totesi Juha Suomi-illassa.
- Kiitos kuuluu myös purjehtijoille, joiden hyvä käytös ja positiivinen asenne ovat osaltaan tehneet viikosta onnistuneen.

Suomen Optimistijollaliiton edustajana OP Laakso toi liiton terveiset ja myös kiitokset Juhan tukena toimineelle tiimille. Purjehtijoiden vanhemmat muistivat myös osaltaan joukkueenjohtajaa pienellä lahjalla.Suomi-illan tunnelmia voitte käydä katsomassa seuraavan kuvalinkin kautta.________________________________________________________________

28.7.2011

Suomelle tuplapronssia joukkuepurjehduksessa Tanskassa

Suomelle saatiin tänään kaksi kertaa pronssia joukkuepurjehduksesta.
 

Suomen tyttöjen ja poikien joukkueet voittivat tänään hienosti pronssia molemmissa sarjoissa. Tiukoissa purjehdustaisteluissa taktikoivat tänään seuraavat purjehtijat:

Tytöt: Emilia Winqvist, Aurora Härkönen, Vaije Maan, Selma Valjus, Alexandra Dahlberg.
 

Pojat: Martin Mikkola, Akseli Keskinen, Nuutti Pyysiäinen, Anton Eklund, Jacob von Koskull.

Onnea hurjasti kaikille mitalisteille. Tänään juhlitaan mitaleja jätskikahveille Suomi-illassa!________________________________________________________________

28.7.2011
PM 2011-kisoista kuvagalleria Picasa-kuva-arkistossa

Tämän vuoden Pohjoismaisista mestaruuskisoista on avattu internetiin kuva-arkisto Picasa.com palveluun.
 

Tässä linkkejä, joiden kautta voitte käydä katsomassa tunnelmia sekä ennen kisoja että kisojen aikana. Kaikki kuvat ovat julkaisukelpoisia ja ilmaisia. Mikäli käytätte kuvia seurojenne nettisivuilla tai tarjoatte paikalliselle medialle, toivomme kuvaajan nimen kreditointia (eli merkitkää kuvan yhteyteen Berit Virtanen-Thewlis). Kiitos.Valmistava leiri EPSillä 18.-20.7.2011
Optijoukkueen ryhmäkuvia
Optijoukkueen henkilökuvia
PM-kisojen avajaiset
Kisapaikalla Sönderborgissa

Lisää kuvia tullaan vielä julkaisemaan, joten seuratkaa tämän uutisen päivittymistä vielä viikon kuluessa. Kuvalinkkejä ja uutisia on lisäksi Facebookissa PM-joukkueen sivulla nimeltä Optimisti PM-joukkue 2011.

 

________________________________________________________________

28.7.2011
Suomalaiset optipurjehtijat kärkisijoilla TanskassaKaksi ensimmäistä kisapäivää optimistijollien Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sönderburgissa Tanskassa on purjehdittu kevyissä tuulissa. Suomalaiset ovat silti päässeet hyvin mukaan kärkiryhmiin sekä tyttöjen että poikien sarjoissa. Parhaista suomalaissuorituksista kahden päivän jälkeen ovat vastanneet tyttöjen kuudennen lähdön voittanut Ronja Grönblom (HSS) kolmannella sijalla ja poikien sarjassa neljänneksi purjehtinut Lauri Iivarinen (TP).Muidenkin suomalaisten suoritukset ovat antaneet aihetta valmentajille ja kisapaikalla jännittäville vanhemmille iloon. Poikien sarjassa 20:nen parhaan joukossa ovat myös Sam Stenman, Martin Mikkola, Teemu Suonperäja Jacon von Koskull. Tyttöjen puolella hyviä suorituksia ovat esittäneet mm. Emilia Winqvist, Ebba Stelander, Aino Ikonen ja Vaije Maan.
 

 

- Optimistipurjehtijoiden taso on pohjoismaissa kova, ja suomalaiset joutuvat tekemään parhaansa taitavien kisakumppaniensa seurassa, totesi valmentaja Matilda Ajanko toisen kisapäivän päätteeksi. - Kaikki suomalaiset ovat purjehtineet odotetusti, ja muutama heistä on selvästi tekemässä kauden parasta suoritustaan.

Sönderborgissa kisaa tänä vuonna yhteensä 180 optimistijolla edustaen kukin oman maansa huippua. Purjehtijat kisaavat tyttöjen ja poikien ryhmässä yksilöinä, ja lisäksi joukkuepurjehduskisassa ennalta valituissa ryhmissä. Tyttöjen kisaa johtaa tällä hetkellä RuotsinIda Svensson pisteen erolla joukkuetoveriinsa Stefenie Lindhiin.Poikien kärkitilaa pitää Norjan Jacob Lepperød.


 

Huomenna torstaina purjehditaan joukkuekisa, ja yksilökisat jatkuvat perjantaina, jolloin ratkeavat mestaruudet.
 

 

 

LISÄTIETOJA JA MEDIAMATERIAALIT:
Juha Tammela, JNoM joukkueen johto puh.050-390 5953, juha.tammela@logica.com
Berit Virtanen-Thewlis, tiedottaja, puh. 040-511 4460, berit.virtanen@morebiz24.com

 

________________________________________________________________

22.7.2011
Kovatasoinen Suomen edustus optimistijollien PM-kisoihin Tanskaan

Sunnuntaina alkavissa optimistijollien Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sönderburgissa Tanskassa on mukana peräti 40 suomalaista nuorta purjehtijaa. - Meillä on ensimmäistä kertaa miesmuistiin täysi edustusjoukkue matkassa, mikä kertoo seuroissa tehdystä jollapurjehduksen kehitystyöstä, kertoo Suomen Optimistijollaliiton valmennusvastaava Mini Winqvist mielissään.

- Optimistiluokan tietoinen kasvatus Suomessa viime vuosien aikana on lisännyt purjehdukseen innostuneiden nuorten määrää mutta myös nostanut maassamme tehtävän valmennuksen tasoa. Tulokset alkavat näkyä jo kansainvälisissäkin kisoissa, jatkaa Winqvist. Optimistien PM-joukkueen johtaja Juha Tammela on tyytyväinen ennakkojärjestelyjen onnistumiseen. - Tasokas edustusjoukkueemme on valmistautunut koitokseen perusteellisesti ja kokeneimmilta purjehtijoiltamme voimme odottaa hyviä suorituksia, sanoo Tammela, jonka ohjauksessa yli satahenkinen matkaseurue edustaen 12 seuraa aina Oulusta eteläisimpään Suomeen on järjestäytynyt tulevaan kisaviikkoon. - Matkassa on nuorten alle 16-vuotiaiden purjehtijoiden lisäksi paljon heidän perheitään, jotka ovat osallistuneet myös järjestelyihin jo useamman viikon ajan, kuvailee Tammela kisamatkan hyväksi tehdyn mittavan ponnistuksen laajuutta. Tulevan kisaviikon aikana käydään optimistiveneluokassa sekä henkilökohtaiset että myös joukkuekisat. Alkuviikosta pidetyllä valmistavalla leirillä Espoon Pursiseuralla hiottiin kisataitoja nelihenkisen valmentajaryhmän johdolla.

Valmentaja Matilda Ajanko Suomen Purjehdus ja Veneilyliitosta toteaa joukkueen olevan tänä vuonna tasaisempi tasoltaan kuin aiemmin, ja tulee kisaamaan hyvin tasavertaisesti muiden pohjoismaisten purjehtijoiden kanssa. - Optimistiluokan taso on korkea kaikissa Pohjoismaissa, joten jokainen lähtö tulee olemaan täynnä jännitystä kärkisijojen osalta. Tanskassa pidettävissä PM-kisoissa on optimistijollien lisäksi suomalaisia purjehtijoita myös Zoom8-, laser- ja E-jollaveneluokissa, kasvattaen Tanskassa kisaavien purjehtijoiden määrän 60:een.

Tekstit ja kuvat: Berit Virtanen-Thewlis / morebiz24

 

 

________________________________________________________________

3.7.2011
Näsijärvellä nautittiin helteistä ja rajuista tuulistaOptimisti- ja Zoom8-rankingkisa viikonloppuna Tampereella antoi paikalle saapuneille 110 kisaajalle olosuhteita ja haasteita laidasta laitaan. Mielenkiintoisen kisan aikana sai jokainen näyttää sekä parhaimmat taitonsa kuin myös kestävyytensä. Mukana oli runsaasti purjehtijoita myös Venäjältä ja Virosta.

LAUANTAI 2.7.2011
Optimistien ja Zoom8-veneluokkien rankingkisapäivä valkeni aluksi tuulettomissa olosuhteissa, mutta onneksi kelit kohentuivat jo puolen päivän aikoihin. Molemmissa luokissa saatiin lähtöjä aikaan, Zoom8:ssa kolme ja optimisteissa kaksi tuulen voimakkuuksien vaihdellessa ukkospuuskien pyyhkiessä Näsijärven laidoilla. Järviolosuhteet tasoittivat myös kisasuorituksien purjehtijoiden välillä enemmistön ollessa tottuneita meriolosuhteisiin eikä niinkään järvien vaihteleviin ja pyöriviin tuuliin.
Optimistien parhaasta suorituksesta ensimmäisenä kisapäivänä vastasi Jacob von Koskull, HSS, joka oli 4. ja 1. päivän lähdöissä. Johdossa olevan Jacobin tuntumassa olivat saman seuran Petteri Toukolehtoja Juho Kotiranta.

 

SUNNUNTAI 3.7.2011
Näsijärven kovat tuulet ja ristiaallokko vaativat optimisteilta ja Zoom8-purjehtijoilta niin taitoa kuin voimaakin viimeisenä kisapäivänä. Päivän aikana nähtiin veneiden harjoittavan niin aaltosurffausta kuin myös aaltoihin sukellusta, joista purjehtijat nostivat veneensä nopeasti taas takaisin radalle.
Kevyttuulisen ensimmäisen kisapäivän jälkeen Näsijärvi näytti rankemman puolensa ja suosi selvästi kokeneita purjehtijoita molemmissa veneluokissa. Optimisteissa parhaasta kokonaissuorituksesta vastasi Jacob von Koskull, HSS, jättäen tasaisesti kamppailleet Astrid Stillin, ESF, ja Tom Wendtin,HSS, seuraaville mitalisijoille. Alle 12-vuotiaiden sarjan voiton taisteli Otto Laakso, EPS. Luokassa purjehti 84 venettä.
Zoom8:ssa kovat tuulet suosivat myös selkeästi kooltaan isompia kisaajia. Zoom8:n voiton korjasi itselleen lopulta rankankisapäivän päätteeksi  Christoffer Silen, NJK, ennen Eestin Sten Cristian Taaliaja Magdalen Plantingia, NJK. Luokassa purjehti 26 venettä.

Tulokset Tampereen Pursiseuran sivuilta.

 

 

________________________________________________________________

1.7. 2011
Kauden 2012 edustusjoukkueisiin karsiminen on muutettu

Suljetut karsintakilpailut (80 parasta)

- Karsinta- ja rankingsarja eriytetään toisistaan
- Rankingsarja toimii näin esikarsintana
- Karsintasarja suljetaan muilta kuin niiltä purjehtijoilta jotka voivat lunastaa edustsujoukkuepaikan (ei yli-ikäisiä, ei ulkomaalaisia)
- 2011 rankingsarjan lopputuloksien perusteella kutsutaan 80 karsintasarjaan

Perustelu muutokselle on, että karsintaosakilpailut voidaan näin ajaa yhdessä laivueessa tarjoten kaikille osallistujille tasavertaiset olosuhteet. Tutustu tästä uusiin karsintasääntöihin sekä yhteisiin pelisääntöihin johon jokaisen karsintoihin osallistuvan tulee sitoutua.

 

 

________________________________________________________________

 

15.6.2011
HSS Downtownrace nautti auringosta, ei tuulistaHelsingissä viikonloppuna purjehdittu optimisti- ja Zoom8-luokkien HSS Downtownrace sai osakseen varmaankin alkukesän parhaat lämpötilat, mutta tuuliolosuhteet eivät kolmipäivisiä kisoja suosineet. Heikot ja lisäksi jatkuvasti muuttuneet tuulet olivat kuitenkin kaikille yhteiset. Lähtöjä saatiin riittävästi aikaan, ja kisoille voittajat. Optarikisan voittajaksi selvitti itsensä Juho Kotiranta(HSS) ja Zoom8-luokan paras oli Magdalena Planting (NJK).Perjantaina 10. kesäkuuta alkaneet kisat jatkoivat monelle purjehtijalle viikonviettoa Liuskasaaressa. Olihan takana juuri pidetty Downtownrace Clinic -valmennusleiri, jonka aikana purjehtijat saivat oppia huippuvalmentajilta ja nauttivat kunnon tuulistakin. Valitettavasti jo perjantaina jouduttiin viettämään päivä maissa olemattomien tuulien vuoksi.

Lauantaina ensimmäiset lähdöt ajettiin aikataulun mukaisesti, ja saatiin purjehdittua neljä lähtöä, jotka sitten optimisteille määrittivät koko viikonlopun tulokset. Zoom8-luokassa onnistuttiin purjehtimaan vielä sunnuntaina yksi lähtö (tosin sielläkin aivan aikarajojen äärillä), jonka jälkeen tulokset olivatkin selvät heidän osaltaan. Optimistien osalta tuloksien saanti kesti suhteellisen kauan runsaiden protestien vuoksi. Kisajärjestäjien edellyttämät hyvän käytöksen ohjeet eivät aina oikein pysyneet mielessä kisan tiimellyksessä ja niistäkin jouduttiin käymään protestikäsittelyjä.

Suomen Optimistiliiton varapuheenjohtaja OP Laakso piti asiaa valitettavana.
- Nuorisourheilun yhtenä tehtävänä on tukea myös muuta nuoren kehitystä oikeaan suuntaan. Kiroilu ja huono käytös eivät sinne sovi.

 

PM-joukkueen tiedotustilaisuusOptimistien Pohjoismaisiin mestaruuskisoihin lähtevien nuorten vanhemmat oli kutsuttu yhteiseen tiedotustilaisuuteen HSS:lle viimeisenä kisapäivänä. Tilaisuudessa esittäytyi joukkueen johtoon valitut henkilöt: Juha Tammela (joukkueen johto, Virpi Mikkola (asusteet yms hankinnat), Berit Virtanen-Thewlis (tiedotus). Venekuljetuksista ja yleisestä käytännön logistiikasta vastaa Kari Hokka.

Juha Tammela selvitti tilaisuudessa tulevan PM-matkan budjetin selkeällä taulukolla. Lisäksi hän kehotti kaikkia vanhempia lukemaan huolella jaetun sitoutumislomakkeen ja pelisäännöt, joilla lähdetään matkaan.
- Edellytän kaikilta edustustehtäviin valituilta nuorilta erinomaista käytöstä niin ennen matkaa kuin sen aikanakin. Suomen lippua kantaessaan ei voi tehdä mitä tahansa mieleen tulee, ja muistutti vanhempia myös heidän roolistaan käytöksen ohjauksessa.
- Vanhemmat ovat avainasemassa joukkueen johdon kanssa, jotta viesti menee perille.

Valmentaja Matilda Ajanko korosti vanhemmille valmistavan leirin merkitystä.
- EPSillä pidettävällä valmistavalla leirillä mennään läpi kisaolosuhteisiin liittyvät asiat, ja katsastetaan myös kunkin kisakunto, kertoi Matilda vanhemmille.

PM-joukkueen vanhemmille ja sidosryhmille on jo toimitettu yksi kisatiedote ja toinen tulee tällä viikolla. Joukkueelle on myös avattu oma Facebook-sivu (Optimisti PM-joukkue  2011), jota hyödynnetään tiedotuksessa.

Teksti: Berit Virtanen-Thewlis

________________________________________________________________

 

23.5.2011
Vuoden 2011 ranking-sarja vauhdikkaasti alkuunKevään ensimmäiset ranking-sarjan kisat NJK:lla Helsingissä ja HSF:llä Hangossa ovat takana. Vaihtelevien tuulien kisaviikonloput antoivat mahdollisuuden kaikenikäisille purjehtijoille esitellä taitojaan. Optiliiton puheenjohtaja Martin Still näki kauden aloituksessa jo paljon hyvää.
 

- Kärjessä on tapahtunut selkeää vaihdosta ja erot ovat kaventuneet, hän toteaa.
 

Stillin mukaan kärkisijoista taistelemaan on nousemassa uusia nimiä, mikä haastaa myös kokeneempia tekemään enemmän töitä sijoitusten

puolustamisessa.
 

- Lisäksi on mainittava, että pääkaupunkiseudulla toimivan Helsingfors Segelsällskap HSS:n viime talven systemaattinen harjoittelu kantaa nyt selkeästi tulosta. Tuloslistojen kärjessä on seuran valmentamia purjehtijoita runsain mitoin, toteaa Still.

Kevään ensimmäiset rankings-arjan kisat NJK:lla Helsingissä ja HSF:llä Hangossa ovat siis takana. Vaihtelevien tuulien toukokuiset kisaviikonloput antoivat mahdollisuuden kaikenkokoisille ja -ikäisille purjehtijoille esitellä taitojaan.

Ranking 1: Nyländska Jaktklubben, Helsinki
Kauden avauskisa NJK:lla Helsingissä oli monille purjehtijoille unohtumaton kokemus. Rajutuulinen lauantaipäivä näki vain seitsemän purjehtijan ylittävän maalilinjan 111 ilmoittautuneen joukosta. Useimmat kääntyivät takaisin rantaan jo ennen lähtölinjaa. Toinen kisapäivä oli jo helpompi, ja sen aikana ehdittiin ajaa neljä lähtöä tuulen heikentyessä päivän painuessa iltaan. Tuloksia silti saatiin ja kausi käyntiin. Avauskisan kolme parasta olivat: Tom Wendt (HSS), Juho Kotiranta (HSS), Alexander Grönblom (HSS). Loput tulokset tästä linkistä.

Ranking 2: Hangö Segelförening, Hanko
Suomen eteläinen merenrantakaupunki kutsui optarit seuraavaksi kisaamaan avomerituuliin. 80 kisaajaa järjestäytyi lähtölinjalle ensimmäisenä kisapäivänä. Hyvin nopeasti purjehtijat huomasivat tekevänsä runsain mitoin myös töitä, sillä rata oli suunniteltu pitkäksi ja haastavaksi. Eroja haluttiin nähdä syntyvän ja taidokkaan purjehduksen tuottavan tuloksia sen osaajille. Tuulta riitti koko päivän, tosin kisojen ajo yhtäaikaisena koko ryhmälle aiheutti takaisinkutsuja varaslähtöjen vuoksi.
Toinen kisapäivä valkeni aurinkoisena, mutta myös heikkotuulisena. Varsinkin jo vanhemmille kisaajille päivästä oli tiedossa vaikea, sillä kevyet tuulet eivät heitä tosiaan suosisi. Eroja nähtiin tuloslistoilla juuri tästä syystä. Päivän tuloksena oli vain yksi ajettu lähtö ja kisojen päättyminen. Kisojen kolme parasta olivat: Juho Kotiranta (HSS), Robert Liias (HSS) ja Pietari Airakorpi (HSK).Loput tulokset tästä linkistä.

Kiitokset ja karsinnat


Martin Still haluaa muistuttaa optareita ja myös tukijoukkoja kilpailutoimintaan kuuluvasta tärkestä asiasta.
- On kohtelias tapa kisojen päätyttyä käydä kiittämässä kisajärjestäjiä. Tämän voi tehdä vaikka viimeisen lähdön jälkeen tuomariveneelle tai sitten maissa kilpailupäällikölle. Hangossa näin ei käynyt ja järjestäjille jäi hiukan huomo maku asiasta. Zoomarit hoitivat asian tyylikkäästi jo vesillä, muistelee Still.
- Toivottavasti jo seuraavissa kisoissa myös vapaaehtoiset kisatoimitsijat saavat hiukan myös kiitosta urakastaan, vaikka toisinaan emme aina ihan kaikesta yhtä mieltä olekaan.

Toukokuun kisaviikonloput ratkaisivat myös tämän vuoden tulevien arvokisojen edustukset, joista kuulemme jo lähipäivinä.

Teksti: Berit Virtanen-Thewlis / morebiz.com

________________________________________________________________

23.4.2011
Pääsiäisterveiset GardaltaGarda-järven jylhissä maisemissa kokoontui pääsiäisviikonloppuna 855 optimistia perinteiseen Lake Garda Meeting -kisaan, joka käyntiin jo 29. kerran. Suomalaiset optimistit olivat hienosti edustettuina noin 50 purjehtijan voimin.Trentinon maakunnassa sijaitseva Riva del Gardan kylä tarjosi jälleen kerran upeat puitteet nelipäiväiselle kisalle. 641 junioripurjehtijaa ja 214 kadettipurjehtijaa saivat nauttia sekä pääosin hyvistä tuuliolosuhteista, mutta myös värikkäästä rantatoiminnasta. Kansainvälinen yhteinen harrastus antoi mukavia kokemuksia ja myös uusia ystäviä eri puolilta maailmaa; Japanista, Yhdysvalloista sekä eri Euroopan maista. Suurimmat fleetit olivat Italiasta, Saksasta ja Pohjoismaista. Suomen edustusryhmä oli yksi suurimmista paikalle saapuneista.
 

 

Tästä järjestäjän sivuille, joilla mm. kuvia, videoita ja kisatietoa. Lisää kuvia sponsorisivuilla Facebookissa sivulla Kinder + Sport.

 

 

________________________________________________________________

 

24.5.2011
Arvokilpailukarsinnan tulokset 2011

Arvokisojen karsintasarja 2011 on purjehdittu! Kiitos kaikille osallistujille.

Lopulliset karsintasarjan tulokset sekä arvokisajoukkueiden kokoonpanot löytyy tästä. Joukossa nähtiin loistavia suorituksia. Häviäjiä olivat vain ne, jotka eivät osallistuneet!

Kansainvälisiin arvokilpailuihin tähtäävien purjehtijoiden on hyvä selvittää etukäteen matkoihin liittyviä aikatauluja ja kustannuksia. Karsintojen jälkeen tulisi mieluiten heti ilmoittaa aikeistaan, koska aikataulut ovat tiukkoja. Mahdollisesti vapautuva paikka tarjotaan karsintajärjestyksessä seuraavalle.
Kauden 2011 edustusjoukkueiden edustajien tulee varmistautua itse rahoittamaan matkakuluja. Arvioimme omarahoitteisen osuuden olevan:
• MM- joukkue: 4 500 € (sis. noin viikon valmistavan leirin paikan päällä Uudessa Seelannissa)
• EM-joukkue 2 000 € (sis. valmistavan leirin kotimaassa)
• PM-joukkue: 1 500 € (sis. valmistavan leirin kotimaassa)

Jos kyseinen joukkue haluaa laajemman valmistautumisen kisoihin, heidän tulee tästä yhteisesti päättää.
Tutustu tästä karsintasääntöihin sekä edustusjoukkueiden pelisääntöihin.bottom of page