Kilpailu- ja leirikalenteri 2019

Optien kalenteri kaudelle 2019

Optien kisakalenteri vuodelle 2019 on julkaistu! SOL sai kisahakemuksia aikaisempia vuosia enemmän, eikä valitettavasti pysty kaikille karsinta/ranking kisoja hakeneille seuroille myöntämään kisoja järjestettäväksi vuonna 2019. SOL kiittää seuroja aktiivisuudesta ja kannustaa kaikkia seuroja hakemaan kisoja järjestettäväksi tulevaisuudessa. 

 

Täydennämme kisakalenteria kadetti- ja haastajasarjan osalta talven 2019 aikana. Kadettisarjan kilpailujen haku avataan marraskuun aikana.

 

Karsinta- ja rankingsarjan kehittämien
SOL on yhdessä optivalmentajien sekä SPV:n nuorten purjehtijoiden valmennuksesta ja kehittämisestä vastaavien henkilöiden kanssa selvittänyt mahdollisuuksia ja toimenpiteitä optien karsinta- ja rankingsarjan kehittämiseksi.  Yhteisenä tavoitteena on nostaa rankingsarjan kilpailujen tasoa ja laatua siten, että sarja antaisi entistä paremmin valmiuksia purjehtijoillemme kilpailla kansainvälisellä tasolla.

 

SOL yhdessä valittujen kilpailunjärjestäjien kanssa pyrkii kaudelle 2019 standardoimaan rankingtason kilpailut vastamaan keskeisiltä osin kansainvälisten arvokilpailujen formaattia ja olosuhteita.  Karsinta- ja rankingsarjan kilpailut purjehditaan kansainvälisten arvokilpailujen mukaisella IODA radalla ja yksittäisen lähdön tavoiteaika on vähintään 50 min. Lisäksi ennen kesän 2019 kansainvälisiä arvokisoja kaikki SOLin rankingtason kilpailut purjehditaan avoimilla rata-alueilla, joiden olosuhteet voivat olla purjehtijan näkökulmasta vaativat.

 

Karsinta- ja rankingsarjan kilpailujen yhteydessä järjestetään aina myös kadettikilpailu erillisellä suojaisella rata-alueella. Näin ollen kaikilla purjehtijoilla on mahdollisuus kilpailla karsinta- ja rankingsarjan kilpailujen yhteydessä purjehtijan oman taitotason mukaisella radalla.

 

Karsintasarja 2019
Vuoden 2019 arvokilpailukarsintoihin kutsutaan 90 purjehtijaa vuoden 2018 rankingsijoitusten perusteella sekä lisäksi kutsutaan vuoden 2018 maksimissaan yhdeksäntoista sellaista kadettisarjan parasta purjehtijaa (10 overall sekä kolme parasta per ikäluokka), jotka eivät pääse rankingsarjan lopputuloksien perusteella karsintaan.

 

Suomen edustusjoukkueet valitaan kahden karsintakilpailun perusteella. Karsintojen lopputulokset määräytyvät kaikkien lähtöjen yhteispistemäärän perusteella. SOL vahvistaa ennen karsintasarjan alkua lopullisen karsintajärjestelmän kauden 2019 kansainvälisiin arvokilpailuihin.

 

27.-28.4.2019 Karsintaleiri HSK, Päävalmentaja Vili Kaijansinkko SPV 

11.-12.5. Karsinta I, HSK
25.-26.5. Karsinta II, EMK

 

Rankingsarja 2019

Purjehditaan karsintasarjan lisäksi kuusi osakilpailua. Vuonna 2019 karsintasarja on osa ranking sarjaa.

 

8.-9.6. Ranking I, ESF

14.-16.6. Ranking II, HSF (vahvistetaan kilpailun kesto myöh.)

9.-11.8. Ranking III, TPS, SM-kilpailut (Airiston regatta)

24-25.8. Ranking IV, LP

7.-8.9. Ranking V, NJK

21.-22.9. Ranking VI, EPS

 

***

28.-29.9. JoukkueSM, BS

 

Kansainväliset arvokilpailut 2019

EM 22.-29.6. Crozon-Morgat, France

MM 6.-16.7. Antigua Yacht Club, Antiqua

PM 31.7. – 4.8. Tönsberg, Norway

 

SOL edustusjoukkueiden leirit

SOL ja SPV järjestävät Hangossa 11-14.6. leirin SOLin edustusjoukkueille. MM- ja EM-joukkueille Hangon leiri on osa joukkueiden valmistautumista arvokilpailuihin. Karsintojen perusteella paikan PM-joukkueeseen saavuttaneille purjehtijoille varataan mahdollisuus osallistua Hangon leirille myöhemmin ilmoitettavin kriteerein.  

 

MM-joukkue leiri 11-14.6. HSF, Hanko ja 1.-5.7. Antiqua

EM-joukkue leiri 11-14.6. HSF, Hanko ja 18-22.6. Crozon-Morgat

PM-joukkueen leiri 23-25.7. (paikka auki) ja mahdollisuus osallistua Hangon leirille myöhemmin ilmoitettavin kriteerein

Jokaisen purjehtijan tulee olla Suomen Optimistijollaliiton jäsen (maksu suoritettuna) ENNEN osallistumistaan karsinta- , ranking- tai kadettisarjaan, tai osallistuessaan Suomen Optimistijollaliiton järjestämään tilaisuuteen myös vuonna 2019. Jäseneksi ilmoittautuminen ja maksutiedot tästä linkistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IODA

© Suomen Optimistijollaliitto r.y. 2017. Kaikki oikeudet pidätetään.