top of page

Karsintasarja

Karsintasarja

Paikat arvokisajoukkueisiin valitaan kauden alussa järjestettävien karsintakilpailujen perusteella. Karsintakilpailut ovat avoimet ja niiden perusteella päätetään edustajat Suomen MM-, EM- ja PM-joukkueet. SOL pidättää itsellään mahdollisuuden ohjeistaa karsintasarjaa tarvittavin osin sekä myös tarvittaessa rajoittamaan osallistujamäärää.

Karsintajärjestelmä MM-, EM- ja PM- kilpailuihin

Suomen edustusjoukkueet valitaan kahden karsintakilpailun perusteella. Karsintojen lopputulokset määräytyvät kaikkien lähtöjen yhteispistemäärän perusteella.

Karsinta I ja II osakilpailuissa pyritään kussakin purjehtimaan 6 lähtöä. Näin karsinta lähtöjen määräksi tavoitellaan 12. Karsintapisteet lasketaan sijaluvun. Jokaisen lähdön sija on yhtä kuin pistemäärä. Kun on saatu purjehdittua 5‐9 lähtöä, jätetään tuloksista 1 lähtö pois ja 10‐12 lähdön jälkeen 2 pois.

Karsintojen piste laskennassa ei saa jättää pois DNE:tä tai DGM:ää. DNS, DNF, OCS, BFD, DSQ ja RAF antavat sija luvuksi karsintaan osallistuvien purjehtijoiden määrä +1.


DNC, silloin kun purjehtija on osallistunut kyseisessä kilpailussa vähintään yhteen lähtöön, antaa sija luvuksi kyseisen kilpailun osanottajamäärän +1. DNC, silloin kun purjehtija ei ole osallistunut yksittäisen karsintakilpailun yhteenkään lähtöön, antaa sija luvuksi karsintaan osallistuvien purjehtijoiden määrä +1.


MM‐joukkueeseen valitaan karsintojen 5 parasta purjehtijaa. EM‐ joukkueeseen valitaan seitsemän seuraavaa purjehtijaa siten, että joukkueessa on vähintään kolme poikaa ja kolme tyttöä. PM- joukkueeseen jaetaan paikat 20 tytölle ja 20 pojalle. PM-kilpailuihin liittyvässä valinnassa on hyvä huomioida ikärajoitteet Ruotsissa ja Norjassa.


Halutessaan purjehtija voi luopua saamastaan edustuspaikasta ja siirtyä alemman tason joukkueeseen. Vapautunut paikka tarjotaan seuraavalle karsinta listalla olevalle purjehtijalle.


Purjehtija voi kuulua vain yhteen joukkueeseen. SOL karsintojen jälkeen vahvistettuja joukkueita ei kuitenkaan enää jälkikäteen muuteta.


Osanotto joukkueeseen tulee vahvistaa erikseen Optiliiton ohjeiden mukaisesti. Joukkueeseen valittujen purjehtijoiden tulee noudattaa hyväksyttyjä edustusjoukkueiden pelisääntöjä. Kilpailijoiden tulee varautua maksamaan kilpailumatkojen kustannukset itse. Joukkueeseen kuuluvia velvoitetaan osallistumaan joukkueelle järjestettyyn valmennukseen.


Ystävällisesti, Suomen Optimistijollaliiton hallitus
suomen.optimistijollaliitto@gmail.com

Matti Leppänen
Joukkue.jpg
bottom of page