top of page

Karsintasarja

Karsintasarja 2022

​Paikoista 2022 arvokisajoukkueisiin ovat oikeutettuja kisaamaan kauden 2021 ranking sarjan tulosten perusteella 90 parasta ranking sarjan purjehtijaa. Lisäksi 2021 kadettisarjan tulosten perusteella arvokisapaikoista ovat oikeutettuja kisaamaan kadettisarjassa top 10 sijoituksen saavuttaneet purjehtijat, kun ranking-sarjasta paikan saaneet kadettipurjehtijat on poistettu listalta.

Karsintaan oikeutetut purjehtijat.

 

SOLin hallitus varaa oikeuden erillisellä perustellulla päätöksellä oikeuttaa aikaisemmin kykynsä osoittaneen purjehtijan osallistumaan karsintasarjaan, mikäli edellä mainitut kiintiöt eivät täyty.

 

Karsintajärjestelmä 2022 MM ja EM- kilpailuihin
 

Suomen edustusjoukkueet valitaan kahden karsintakilpailun perusteella. Karsintojen lopputulokset määräytyvät kaikkien lähtöjen yhteispistemäärän perusteella.

Karsinta I ja II osakilpailussa pyritään purjehtimaan 6 lähtöä. Näin ollen karsintalähtöjä on enintään 12. Karsintapisteet lasketaan sijaluvuin. Jokaisen lähdön sija on yhtä kuin pistemäärä. Kun on saatu purjehdittua 5‐9 lähtöä, jätetään tuloksista 1 lähtö pois ja 10‐12 lähdön jälkeen 2 pois. 

Karsintojen pistelaskennassa ei saa jättää pois DNE:tä tai DGM:ää. DNS, DNF, OCS, BFD, DSQ ja RAF antavat sijaluvuksi karsintaan osallistuvien purjehtijoiden määrä +1. 

DNC, silloin kun purjehtija on osallistunut kyseisessä kilpailussa vähintään yhteen lähtöön, antaa sijaluvuksi kyseisen kilpailun osanottajamäärän +1. DNC, silloin kun purjehtija ei ole osallistunut yksittäisen karsintakilpailun yhteenkään lähtöön, antaa sijaluvuksi karsintaan osallistuvien purjehtijoiden määrä +1.

MM‐joukkueeseen valitaan karsintojen 5 parasta purjehtijaa. EM‐ joukkueeseen valitaan seitsemän seuraavaa purjehtijaa siten, että joukkueessa on vähintään kolme poikaa ja kolme tyttöä.

Halutessaan purjehtija voi luopua MM-edustuspaikastaan ja siirtyä EM-joukkueeseen. Vapautunut paikka tarjotaan seuraavalle karsintalistalla olevalle purjehtijalle.

Purjehtija voi kuulua vain yhteen joukkueeseen. SOLin 2022 kesäkuun alussa vahvistamia joukkueita ei kuitenkaan enää jälkikäteen muuteta.

Osanotto joukkueeseen tulee vahvistaa erikseen Optiliiton ohjeiden mukaisesti. Joukkueeseen valittujen purjehtijoiden tulee noudattaa hyväksyttyjä edustusjoukkueiden pelisääntöjä. Kilpailijoiden tulee varautua maksamaan kilpailumatkojen kustannukset itse. Joukkueeseen kuuluvia velvoitetaan osallistumaan joukkueelle järjestettyyn valmennukseen.

2022 PM-kilpailut purjehditaan Suomessa HSK:lla 25.7 - 30.7.2021. Kauden 2022 karsintasarjan tulosten perusteella jaetaan edustuspaikkoja 17 tytöille ja 17 pojille 2022 PM-kilpailuun. Loput 2022 PM-kilpailun edustuspaikat (3 paikkaa tytölle ja 3 paikkaa pojalle) jaetaan XIV Helsinki Downtown Race 10-12.6.2022 purjehditun ranking kilpailun tulosten perusteella.

Ystävällisesti, Suomen Optimistijollaliiton hallitus

 suomen.optimistijollaliitto@gmail.com

Matti Leppänen
Joukkue.jpg
bottom of page