Karsintasarja

Karsintasarja 2021

​Paikoista 2021 arvokisajoukkueisiin ovat oikeutettuja kisaamaan kauden 2020 ranking sarjan tulosten perusteella 90 parasta ranking sarjan purjehtijaa. Lisäksi 2020 kadettisarjan tulosten perusteella arvokisapaikoista ovat oikeutettuja kisaamaan kadettisarjassa top 10 sijoituksen saavuttaneet purjehtijat, kun ranking-sarjasta paikan saaneet kadettipurjehtijat on poistettu listalta.

Karsintaan oikeutetut purjehtijat.

 

SOLin hallitus varaa oikeuden erillisellä perustellulla päätöksellä oikeuttaa aikaisemmin kykynsä osoittaneen purjehtijan osallistumaan karsintasarjaan, mikäli edellä mainitut kiintiöt eivät täyty.

 

Karsintajärjestelmä 2021 MM ja EM- kilpailuihin
 

Suomen edustusjoukkueet valitaan kahden karsintakilpailun perusteella. Karsintojen lopputulokset määräytyvät kaikkien lähtöjen yhteispistemäärän perusteella.

Kauden ensimmäisessä HSK:n 8.-9.5.2021 järjestämässä karsinta I osakilpailussa pyritään purjehtimaan 6 lähtöä. EPSin 29-30.5.2021 järjestämässä ranking II osakilpailussa pyritään purjehtimaan myös 6 lähtöä. Näin ollen karsintalähtöjä on enintään 12. Karsintapisteet lasketaan sijaluvuin. Jokaisen lähdön sija on yhtä kuin pistemäärä. Kun on saatu purjehdittua 5‐9 lähtöä, jätetään tuloksista 1 lähtö pois ja 10‐12 lähdön jälkeen 2 pois. 

Karsintojen pistelaskennassa ei saa jättää pois DNE:tä tai DGM:ää. DNS, DNF, OCS, BFD, DSQ ja RAF antavat sijaluvuksi karsintaan osallistuvien purjehtijoiden määrä +1. 

DNC, silloin kun purjehtija on osallistunut kyseisessä kilpailussa vähintään yhteen lähtöön, antaa sijaluvuksi kyseisen kilpailun osanottajamäärän +1. DNC, silloin kun purjehtija ei ole osallistunut yksittäisen karsintakilpailun yhteenkään lähtöön, antaa sijaluvuksi karsintaan osallistuvien purjehtijoiden määrä +1.

MM‐joukkueeseen valitaan karsintojen 5 parasta purjehtijaa. EM‐ joukkueeseen valitaan seitsemän seuraavaa purjehtijaa siten, että joukkueessa on vähintään kolme poikaa ja kolme tyttöä. Mikäli IODA ilmoittaa toukokuun aikana, että MM-kisoja ei järjestetä, mutta EM-kisat pyritään järjestämään, valitaan EM-kilpailuihin 7 parasta purjehtijaa EM-kilpailujen NoRin asettamien kriteerien mukaisesti.

Halutessaan purjehtija voi luopua MM-edustuspaikastaan ja siirtyä EM-joukkueeseen. Vapautunut paikka tarjotaan seuraavalle karsintalistalla olevalle purjehtijalle.

Purjehtija voi kuulua vain yhteen joukkueeseen. SOLin 2021 kesäkuun alussa vahvistamia joukkueita ei kuitenkaan enää jälkikäteen muuteta, vaikka 2021 MM-kilpailut Italian Gardalla peruutettaisiin ja 2021 EM-kilpailut Espanjan Cadizissa pidettäisiin.

Osanotto joukkueeseen tulee vahvistaa erikseen Optiliiton ohjeiden mukaisesti. Joukkueeseen valittujen purjehtijoiden tulee noudattaa hyväksyttyjä edustusjoukkueiden pelisääntöjä. Kilpailijoiden tulee varautua maksamaan kilpailumatkojen kustannukset itse. Joukkueeseen kuuluvia velvoitetaan osallistumaan joukkueelle järjestettyyn valmennukseen.

2021 PM-kilpailut purjehditaan HSK:lla 26.7 - 31.7.2021. Kauden 2021 karsintasarjan tulosten perusteella jaetaan edustuspaikkoja 17 tytöille ja 17 pojille 2021 PM-kilpailuun. Loput 2021 PM-kilpailun edustuspaikat (3 paikkaa tytölle ja 3 paikkaa pojalle) jaetaan HSS 11-13.6.2021 purjehditun ranking kilpailun tulosten perusteella.

”PÄIVITYS 7.5.2021

 

IODA on 5.5.2021 myöntänyt SOL:lle kaksi lisäpaikkaa (1 tyttö + 1 poika) 2021 Cadizin EM kilpailuihin. Näin ollen 2021 Karsintasarjasta valitaan 2021 Cadizin EM kilpailuihin yhdeksän (4+5) hengen edustusjoukkue.

 

SOL hallitus”  

Matti Leppänen