Karsintasarja

Karsintasarja 2020

Vuonna 2020 karsintasarja purjehditaan poikkeuksellisesti kauden 2020 kahden ensimmäisen ranking kilpailun yhteydessä. Ranking sarjan kilpailut ovat avoimia kaikille vuoden 2020 aikana korkeintaan 15-vuotta täyttäville purjehtijoille. Paikoista 2020 arvokisajoukkueisiin ovat oikeutettuja kisaamaan kauden 2019 ranking sarjan tulosten perusteella 90 parasta ranking sarjan purjehtijaa. Lisäksi 2019 kadettisarjan tulosten perusteella arvokisapaikoista ovat oikeutettuja kisaamaan kunkin ikäryhmän top 3, ja lisäksi top 10 overall-sijoituksen saavuttaneet purjehtijat, kun ranking-sarjasta paikan saaneet on poistettu listalta.

SOLin hallitus varaa oikeuden erillisellä perustellulla päätöksellä oikeuttaa aikaisemmin kykynsä osoittaneen purjehtijan osallistumaan karsintasarjaan, mikäli edellä mainitut kiintiöt eivät täyty.        

Tutustu tästä yhteisiin pelisääntöihin, joihin jokaisen karsintoihin osallistuvan tulee sitoutua.

Karsintaan oikeutetut purjehtijat. Mahdolliset huomautukset ennen 1.6.2020 suomen.optimistijollaliitto@gmail.com tai SOL / Juha Ruohela 040 5648708.

Karsintajärjestelmä 2020 MM ja EM- kilpailuihin

Maailmanlaajuisen COVID-19 pandemian vuoksi sekä 2020 MM-kilpailut Italian Gardalla että 2020 EM-kilpailut Viron Tallinnassa on peruttu. IODA hakee peruuntuneille arvokilpailuille korvaavia järjestäjiä, mutta tätä kirjoittaessa ei ole varmuutta pystytäänkö 2020 MM- tai EM-kilpailuja järjestämään ollenkaan. Todennäköisesti IODA tiedottaa kesäkuun loppuu mennessä missä ja milloin kauden 2020 MM- tai EM-kilpailuja pyritään järjestämään. SOLin arvokisajoukkueiden nimeäminen tapahtuu karsintasarjasijoitusten perusteella sen jälkeen, kun SOL on saanut IODAlta tiedon kauden MM- tai EM-kilpailuihin liittyen. Optiliiton hallitus vahvistaa joukkueiden lopulliset kokoonpanot.


Suomen edustusjoukkueet valitaan kahden karsintakilpailun perusteella. Karsintojen lopputulokset määräytyvät kaikkien lähtöjen yhteispistemäärän perusteella.

Kauden ensimmäisessä HSK:n 5. – 7.6.2020 järjestämässä ranking I / karsinta I osakilpailussa pyritään purjehtimaan 9 lähtöä. EPSin 13-14.6.2020 järjestämässä ranking II / karsinta II 13-14.6.2020 osakilpailussa pyritään purjehtimaan 6 lähtöä. Näin ollen karsintalähtöjä on enintään 15. Karsintapisteet lasketaan sijaluvuin. Jokaisen lähdön sija on yhtä kuin pistemäärä. Kun on saatu purjehdittua 5‐9 lähtöä, jätetään tuloksista 1 lähtö pois ja 10‐15 lähdön jälkeen 2 pois. 

Karsintojen pistelaskennassa ei saa jättää pois DNE:tä tai DGM:ää. DNS, DNF,OCS, BFD, DSQ ja RAF antavat sijaluvuksi karsintaan osallistuvien purjehtijoiden määrä +1. 

DNC, silloin kun purjehtija on osallistunut kyseisessä kilpailussa vähintään yhteen lähtöön, antaa sijaluvuksi kyseisen kilpailun osanottajamäärän +1. DNC, silloin kun purjehtija ei ole osallistunut yksittäisen karsintakilpailun yhteenkään lähtöön, antaa sijaluvuksi karsintaan osallistuvien purjehtijoiden määrä +1.

MM‐joukkueeseen valitaan karsintojen 5 parasta purjehtijaa. EM‐ joukkueeseen valitaan seitsemän seuraavaa purjehtijaa siten, että joukkueessa on vähintään kolme poikaa ja kolme tyttöä. Mikäli IODA ilmoittaa kesäkuun aikana, että MM-kisoja ei järjestetä, mutta EM-kisat pyritään järjestämään, valitaan EM-kilpailuihin 7 parasta purjehtijaa EM-kilpailujen NoRin asettaminen kriteerien mukaisesti.

Halutessaan purjehtija voi luopua MM-edustuspaikastaan ja siirtyä EM-joukkueeseen. Vapautunut paikka tarjotaan seuraavalle karsintalistalla olevalle purjehtijalle. Purjehtija voi kuulua vain yhteen joukkueeseen. SOLin kesäkuun lopussa vahvistamia joukkueita ei kuitenkaan enää jälkikäteen muuteta, vaikka MM-kilpailut peruutettaisiin ja EM-kilpailut pidettäisiin. 

Osanotto joukkueeseen tulee vahvistaa erikseen Optiliiton ohjeiden mukaisesti. Joukkueeseen valittujen purjehtijoiden tulee noudattaa hyväksyttyjä edustusjoukkueiden pelisääntöjä.Kilpailijoiden tulee varautua maksamaan kilpailumatkojen kustannukset itse. Joukkueeseen kuuluvia velvoitetaan osallistumaan joukkueelle järjestettyyn valmennukseen.

2020 PM-kilpailut HSK:lla on siirretty kaudella 2021. Kauden 2020 karsintasarjan tulosten perusteella ei jaeta edustuspaikkoja PM-kilpailuihin.

IODA

© Suomen Optimistijollaliitto r.y. 2017. Kaikki oikeudet pidätetään.