top of page

Suomen Optimistijollaliitto ry.

 

Purjehtijan käyttäytyminen

Edellytämme purjehtijoiltamme esimerkillistä ja edustavaa käyttäytymistä niin vesillä kuin maissa. Purjehtijan tulee ymmärtää, että hän edustaa aina paitsi itseään myös lajiaan, seuraansa ja kansainvälisissä tapahtumissa kotimaataan. Hän on myös mallina nuoremmille purjehtijoille; siisti kielenkäyttö ja hyvät, muut huomioonottavat käytöstavat antavat myönteisen esimerkin.

 

Valmentajien ja valmennettavien välisen yhteistyön edellytys on molemminpuolinen kohteliaisuus, kunnioitus ja rehellisyys. Urheilijoiden tulee myös kohdata ja kohdella toisiaan ystävällisesti sekä kunnioittavasti. Kiusaamista emme hyväksy missään muodossa.

 

Suomen Optimistijollaliitolla  (SOL) on oikeus puuttua edustusjoukkueittensa kilpailujen, harjoitusten ja kalenterissaan ilmoitettujen kilpailujen sekä harjoitusleirien yhteydessä havaittuihin väärinkäytöksiin oikeudenmukaiseksi katsomallaan tavalla. Käytettäviä ojennuskeinoja voi olla esimerkiksi harjoituksesta poistaminen tai kotiin lähettäminen, pisterangaistuksen suosittaminen kilpailun jurylle, kilpailusta ja/tai edustusjoukkueesta poissulkeminen tai kilpailumatkalta kotiin lähettäminen purjehtijan omalla kustannuksella.

 

Osallistumalla Suomen Optimistijollaliiton (SOL) tapahtumiin tai edustusjoukkeisiin sekä purjehtija että purjehtijan huoltaja(t) sitoutuvat noudattamaan SOL:n käytössääntöjä ja hyväksyvät SOL:n oikeuden puuttua sopimattomaan käytökseen esimerkiksi yllä mainituilla tavoilla.

 

Hyvää alkavaa purjehduskautta kaikille toivottaa Suomen Optimistijollaliiton hallitus.

 

 

Hallitus.

 

 

bottom of page