top of page

Vakuutukset kilpailuissa

Vakuutukset kilpailuissa
 

Kilpailijalla tulee kilpailtaessa olla vastuuvakuutus. Vakuutuksen kattavuus tulee erityisesti tarkastaa kansainvälisiin kilpailuihin osallistuttaessa.

Purjehtijalla tulee kilpaillessaan olla voimassa vastuuvakuutus, joka kattaa toiselle osapuolelle aiheutetut vahingot. Kilpailunjärjestäjät edellyttävät vakuutusturvan voimassaoloa kilpailukutsussaan sekä purjehdusohjeissa. Vakuutuksen ottaminen on purjehtijan vastuulla.

Suomalaisten vakuutusyhtiöiden venevakuutukset sisältävät usein vastuuvakuutuksen, mikä on suomalaisissa kilpailuissa purjehdittaessa kattavuudeltaan riittävä, yleensä 250 000-500 000 euroa.

Osallistuttaessa kansainvälisiin kilpailuihin on huomioitava, että kilpailun järjestäjä edellyttää usein yli 1 000 000 euron vastuuvakuutuksen voimassaoloa. Suomalaisten vakuutusyhtiöiden vastuuvakuutukset ovat tyypillisesti maantieteellisesti rajoitettu kattamaan vain Pohjoismaat sekä Itämeren ja sen lahdet. Lisäksi vastuuvakuutuksen suuruus on usein vaadittua pienempi. Vakuutusta voi kutenkin usein laajentaa maantieteellisen kattavuuden ja vakuutussumman osalta kilpailukohtaisesti.

bottom of page