top of page

Rankingsarja

Rankingsarjassa purjehditaan SM-tasolla. ​

Ennen ranking-sarjaan osallistumista purjehtijan on hyvä saada kokemusta sekä itseluottamusta kadet-sarjasta. Ranking-sarjan vaatimukset ovat haastavammat radan pituuden sekä purjehtijoiden määrien osalta. Kilpailut kestävät useamman päivän ja rata on kestoltaan noin 50 min. SM-kisat voivat olla osa ranking sarjaa. SM-kilpailujen kesto ja säännöt määritetään SPV:n luokkakohtaisessa liitteessä. Ranking sarjassa fyysinen jaksaminen, oikeat varusteet ja pukeutuminen sekä riittävä energian saanti ovat arvossaan.


Ranking- sarjassa purjehtivan nuoren tulisi tuntea hyvin kilpapurjehdussäännöt, sillä yhdessä lähdössä voi olla yli 100 purjehtijaa. Lisäksi sääntöjä tulkitaan tarkemmin ja joskus voidaan jopa joutua protesti käsittelyyn kilpailun jälkeen.

Myös ranking- sarjassa purjehtijat jaetaan yli 13-vuotiaisiin sekä alle 13 vuotiaisiin ja lasketaan kauden kokonaistulokset. Lisäksi tytöille lasketaan myös erikseen tulokset. Tuloksen lasketaan overall-pisteiden perusteella.

Ranking sarjan pelisäännöt:

 

Sarjaan voi osallistua SPV:n jäsenseuran purjehtija, joka on lunastanut  Suomen optimistijolla liiton jäsenmaksun.  Ja kenen vene ja siihen liittyvät varusteet täyttävät liiton / vene luokan sääntöjä.

Ranking osakilpailuun voi osallistua purjehtija joka on Suomen optimistijollaliiton, tai vastaavaan oman maan liiton jäsen. Muiden maiden edustajat voivat osallistua ranking sarjaan, mutta he eivät voi voittaa Suomen Optimistijollaliiton edustajille tarkoitettuja kiertopalkintoja.

Ranking- sarjan kilpailukalenteri suunnitellaan jokaiselle vuodelle erikseen. Purjehdittavia regattoja eli osakilpailuja voi olla viisi tai enemmän. Kauden päätteeksi laskettavan kokonaissarjan lopputuloksissa jokaisen purjehtijan sarjan huonoin tulos jätetään pois lopputuloksista.

Jokaisesta osakilpailusta tulee virallinen SOL ranking sarjaan kuuluva kilpailu jos kahden päivän kilpailussa saadaan purjehduksia vähintään kaksi, kolmen päivän regatassa vähintään neljä ja niin edelleen.

Sijoitus ranking-sarjassa määräytyy hyväksyttyjen osakilpailujen yhteenlasketun pistemäärän mukaan. Mikäli sarjatuloksiin laskettavien hyväksyttyjen osakilpailujen määrä on 4-6 niin huonoin osakilpailusijoitus jätetään pois yhteenlaskusta. Mikäli osakilpailuijen määrä on vähintään seitsemän, niin jätetään pois kaksi huonointa osakilpailusijoitusta jätetään pois yhteenlaskusta.

Kun neljä tai vähemmän purjehduksia on suoritettu, veneen kokonaispistemäärä on sen kaikista purjehduksesta saamien pistemäärien summa. Vastaavasti kun vähintään 5 purjehdusta on suoritettu, veneen kokonaispistemäärä on sen kaikista purjehduksesta saamien pistemäärien summa, josta jätetään pois sen huonoin pistemäärä.

bottom of page