top of page

Rankingsarja

Rankingsarjassa purjehditaan SM-tasolla. ​

Ennen ranking-sarjaan osallistumista kannattaa kyllä kerätä kilpailukokemusta alemmista sarjoista, sillä rankingtaso on tällä hetkellä kova. Kilpailut ovat kaksipäiväisiä ja radat ovat kestoltaan noin 50 min. SM-kisat ovat kolmipäiväiset. Lähtöjä on päivässä kolme tai enemmänkin ja merellä vietetään koko päivä. Fyysinen jaksaminen, oikeat varusteet ja pukeutuminen sekä eväät ovat arvossaan.

Rankingsarjassa tulee tuntea hyvin kilpapurjehdussäännöt, sillä yhdessä lähdössä voi olla yli 100 purjehtijaa.

Myös rankingsarjassa purjehtijat jaetaan yli ja alle 13 vuotiaisiin ja lasketaan kauden kokonaistulokset. 

Ranking sarjan pelisäännöt:

Sarjaan voi osallistua SPV:n jäsenseuran purjehtija, joka on lunastanut  Suomen optimistijolla liiton jäsenmaksun.  Ja kenen vene ja varusteet täyttävät liiton / vene luokan sääntöjä.

- Ranking osakilpailuun voi osallistua ulkomaalainen, joka on Suomen optimistijolla liiton, tai vastaavaan oman maan liiton jäsen. Ulkomaalaiset eivät voi osallistua ranking sarjaan, heidät poistetaan jokaisen regatan lopputuloksista.

- Rankingsarjassa purjehditaan noin 5-6 osakilpailua. Sarjan huonoin tulos jätetään pois lopputuloksista.

- Jokaisesta osakilpailusta tulee virallinen SOL ranking sarjaan kuuluva kilpailu jos kahden päivän kilpailussa saadaan purjehduksia vähintään kaksi, kolmen päivän regatassa vähintään neljä.

 

- Kun 4 tai vähemmän purjehduksia on suoritettu, veneen kokonaispistemäärä on sen kaikista purjehduksista saamien pistemäärien summa. Kun 5-9 purjehdusta on suoritettu, veneen kokonaispistemäärä on sen kaikista purjehduksista saamien pistemäärien summa, josta jätetään pois sen huonoin pistemäärä.

- Rankingsarjan sijoitusten perusteella kutsutaan purjehtijat seuraavan vuoden karsintasarjaan.

bottom of page